Stefan Kraft popravil rekord legendarnega Ahonena

Smučarski skoki 21. Jan 202419:11 0 komentarjev
Stefan Kraft
Foto: Profimedia

Stefan Kraft se je s sedmo zmago v svetovnem pokalu v letošnji sezoni vpisal v zgodovino smučarskih skokov.

30-letni Avstrijec je z zmago na zadnji tekme poljske turneje v Zakopanah dosegel nov mejnik v smučarskih skokoih. S 109. uvrstitvijo na stopničke je Kraft prehitel Janneja Ahonena in je zdaj sam na vrhu lestvice.

Najboljši Slovenec v tej kategoriji je Peter Prevc, ki je na stopničkah stal 57-krat in večni lestvici zaseda 12. mesto skupaj z Japoncem Rjojujem Kobajašijem.

Kraft je slavil prednosti pred Nemcem Andreasom Wellingerjem, na tretjem mestu pa je bil Slovenec Anže Lanišek.

To je bila za dvakratnega dobitnika velikega kristalnega globusa sedma zmaga v sezoni in 37. zmaga v karieri, kar ga trenutno uvršča na peto mesto vseh časov. Tudi v tem pogledu je najboljši Slovenec najstarejši od bratov Prevc, saj je zbral 23 zmag. Toliko jih imata tudi Thomas Morgenstern in Simon Ammann.

“To sem že velikokrat slišal, 109. Nisem bil povsem sproščen, bil sem nekoliko živčen. Biti sam na vrhu tega seznama je nekaj zelo posebnega, nekaj zelo lepega. Zbrati toliko zmagovalnih stopničk tako vztrajno v toliko letih je neverjetno. Nekoliko sem brez besed,” je po svoji 37. zmagi v svetovnem pokalu v intervjuju za ORF dejal Kraft.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!