Kvalifikacije zanesljivo Kraftu, Prevc in Jelar blizu vrha

Domen Prevc. Foto: guliverimage

Avstrijec Stefan Kraft je zmagovalec kvalifikacij pred tekmo smučarskih poletov na letalnici v Vikersundu. Najboljši slovenski letalec je bil Domen Prevc na četrtem mestu.

Stefan Kraft je na koncu za velikih 15 točk ugnal svojega rojaka Michaela Haybopecka. Tretje mesto je pripadlo Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu, vodilnemu skakalcu svetovnega pokala. Že na četrtem mestu pa najdemo najboljšega slovenskega letalca. Domen Prevc je skočil 238 metrov in za Kraftom zaostal za slabih 20 točk.

Peto mesto je osvojil Žiga Jelar, med deseterico pa se je od Slovencev uvrstil tudi Timi Zajc na devetem mestu. Kot 13. je končal Anže Lanišek, na tekmo se je kvalificiral še Lovro Kos kot 27.

Prekratek je bil Rok Masle, ki je imel pri skoku veliko težav, dolžina 155,5 metra pa je bila premalo za uvrstitev med najboljših 40.

Na treningu, ki je tudi potekal v spremenljivih vetrovnih razmerah, je najdaljša daljava z 245 metri uspela Nemcu Andreasu Wellingerju.

Moška preizkušnja v poletih se bo v soboto začela ob 16.30.

V soboto pa se bodo prvič z letalnico srečale tudi skakalke. Po odpovedanem četrtkovem treningu jih prvi čaka v soboto ob 10. uri. Na letalnici se bo prvič na najvišji ravni merilo 15 najboljših skakalk v seštevku norveške turneje, med temi sta tudi Slovenki Ema Klinec in Nika Križnar.

Komentari

Vaš komentar