Lanišek fantastično, boljši le Kobajaši

Smučarski skoki 27. Nov 202118:30 > 19:49 3 komentarji
Anže Lanišek. Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliver

Vrhunski dan za slovenske skoke se nadaljuje. Anže Lanišek je na tekmi v Ruki osvojil izjemno drugo mesto. Od njega je bil boljši le Japonec Rjoju Kobajaši. Tretji je bil Markus Eisenbichler. Lep slovenski uspeh so dopolnili še preostali slovenski orli, ki so se vsi uvrstili med dvajseterico. To je bila dvajseta zmaga za Japonca. V nedeljo bo na sporedu še druga posamična tekma na Finskem

Slovenci so dobro formo pokazali že v prvi seriji, Prvi od Slovencev je skočil Lovro Kos, ki je doskočil pri 123,5 metra. Povratnik v slovensko ekipo Peter Prevc je skočil 125,5 metra. Odličen skok je uspel Timiju Zajcu, ki je pristal pri 141 metrih. Anže Lanišek je dosegel isto daljavo kot Zajc, vendar ob z nižjega naleta. Cene Prevc je skočil 128,5 metra.

V drugi seriji sta bila hitro na delu Kos, ki je pristal pri 127 metrih, za njim se je po zaletišču spustil še Peter Prevc, ki je pristal pri 125 metrih. Cene Prevc v drugi seriji ni naredil najboljšega skoka. Doskočil je pri 112 metrih. TudiZajcu se finalni skok ni posrečil. Pristal je pri 119 metrih. Anže Lanišek je tudi v finalu skočil odlično, vendar tudi to ni bilo dovolj, da bi zmagal prvič v svetovnem pokalu. Preskočil ga je izvrstni Japonec Rjoju Kobajaši,  ki je dosegel svojo 20. zmago v pokalu.

“Prvi skok je bil točen in tehnično zelo dober. Finalni skok sem malce zamudil, kasneje sem odskočil, a sem še vseeno izvlekel maksimalno kar se je dalo. Jutri želim ostati sproščen, zbran in uživati tako kot do zdaj,” je po tekmi dejal drugouvrščeni Lanišek.

Do točk so danes sicer prišli vsi slovenski skakalci. Zajc je z devetim mestom ujel deseterico, Peter Prevc (260,5 točke), ki je bil po prvi seriji 28., je po uspešnem finalnem nastopu napredoval na 11. mesto, Kos (258) je 15. mestom prišel do uspeha kariere v svetovnem pokalu, Cene Prevc (247,5) je bil 20.

Dobra telenovela z veliko zapleti

Zadovoljstva nad predstavami svojih tekmovalcev ni skrival niti glavni trener slovenskih orlov Robert Hrgota. “Danes je bila dobra telenovela z veliko zapleti, prav zanimivo je bilo vse gledati na vrhu. Super rezultati, odlično drugo mesto Anžeta, do zadnjega smo upali na zmago, a Rjoju je bil boljši danes. Jutri je nova priložnost. Odlično tudi Timi čeprav z malo slabšim skokom v finalu, a trenutno funkcionira zelo dobro,” je dejal Hrgota.

“Deveto mesto z grenkim priokusom, to vedno podpišem. Super povratek Petra, odlično 11. mesto, odličen drugi skok v težkih pogojih. Prve točke za Lovra, če odštejemo Planico, za 15. mesto. Čestitke! Tudi Cenetu čestitke, da je na tekmi napravil dva najboljša skoka v Ruki. S tem je zaokrožil odličen slovenski ekipni rezultat. Jutri ponovimo in gremo dalje, upamo na ponovno dobre skoke in da bo sreča z nami,” je sklenil glavni trener..

V nedeljo bo v Ruki še ena tekma svetovnega pokala, četrta to zimo. Prva serija se bo začela ob 16.15.

Ruka, sobotna tekma:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje