Fantastičen dan na Ljubnem: zmaga in tretje mesto

Smučarski skoki 28. Jan 202412:29 > 12:29 0 komentarjev
Križnar Prevc
Foto: Aleš Fevžer

Skakalni praznik na Ljubnem ob Savinji se je končal povsem po slovenskih željah! Nika Prevc je po sobotnem drugem mestu tokrat ugnala vso konkurenco, domače slavje pa je s tretjim mestom dopolnila Nika Križnar. Med njiju se je vrinila včerajšnja zmagovalka Eva Pinkelnig.

6000 gledalcev v Zgornji Savinjski dolini je pri vrhu videlo še boljši razplet kot včeraj. Če je v soboto zmago odnesla izkušena Eva Pinkelnig, je morala izkušena Avstrijka tokrat priznati premoč domači junakinji zime Niki Prevc. 18-letnica je vodila že po prvi seriji, v drugo pa je kljub silovitemu napadu Avstrijke zadržala 5,1 točke prednosti in prišla do šeste zmage v sezoni in karieri. S tem je postala najuspešnejša skakalka v zgodovini slovenskih skokov.

Da je bilo veselje pod Rajhovko popolno, je poskrbela Nika Križnar, ki je zasedla tretje mesto. V finalu je sicer izgubila eno mesto, toda kljub temu je na domačih tleh prišla do novih stopničk.

V finalu smo znova gledali šest Slovenk. 19. mesto je osvojila Katra Komar, 20. Taja Bodlaj, 22. Tina Erzar in 28. Ajda Košnjek. V finale se niso prebile Jerica Jesenko, Živa Andrić in Urša Vidmar, že v kvalifikacijah pa so nedeljsko pot končale Nejka Repinc Zupančič, Lara Logar in Nika Krašovic.

Četrta domača zmaga

Maja Vtič 2016, ekipno 2021 in Nika Križnar 2021 so bile tri zmage slovenskih skakalk na Ljubnem ob Savinji. Nika Prevc je v to zbirko dodala četrto.

Nika Prevc, nosilka rumene majice, je še povečala prednost v skupnem seštevku. Pred drugo Juki Ito, danes peto, ima 174 točk prednosti, tretja Pinkelnig pa zaostaja že 202 točki. Slovenke so malo povečale tudi prednost v seštevku pokala narodov, kjer druga Avstrija po novem zaostaja 71 točk.

Svetovni pokal se bo po kompletu stopničk na domačih tleh nadaljeval že prihodnji konec tedna v Willingenu, kjer bosta na največji skakalnici na svetu v soboto in nedeljo posamični tekmi.

Rezultati 

Nedeljsko dogajanje na Ljubnem:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!