Nika Prevc srebrna na evropskih igrah

Smučarski skoki 27. Jun 202319:58 0 komentarjev
Nika Prevc s srebrno medaljo. FOTO: Aleš Fevžer.

Nika Prevc je postavila piko na i odličnim slovenskim nastopom smučarskih skakalk na evropskih igrah. V Zakopanah je na srednji skakalnici zasedla drugo mesto, slovenski uspeh sta s četrtim in petim mestom dopolnili Nika Križnar, ki je boljšo uvrstitev zapravila s prvim skokom, po katerem je bila sedma, in Katra Komar.

Maja Vtič je bila 15., Ajda Košnjek pa 19. Prevc, druga že po prvi seriji, se je uvrstila med dve Avstrijki, zmagala je Jaqueline Seifriedsberger, ki je Slovenko ugnala za vsega 0,3 točke, tretja je bila Marita Kramer.

“Ne vem, kaj naj si mislim. Sem nisem prišla po kolajno, a mi ta zdaj vseeno veliko pomeni. Je le tekmovanje, ki je na sporedu prvič in zadnjič. Moram pa priznati, da mi uvrstitev na stopničke tekme svetovnega vendarle pomeni več. Tam je konkurenca močnejša, tukaj pa ekipe niso prišle z vsemi najboljšimi. Presenetila sem sama sebe, na treningih mi ni šlo tako dobro. Sem pa vesela, da sem se uspela v pravem trenutku zbrati in pokazati dva odlična skoka. Upam, da bom dobre skoke prenesla tudi na veliko skakalnico,” je bila kot vedno redkobesedna mlajša sestra treh odličnih skakalcev.

FOTO: Aleš Fevžer.

Čeprav je Prevc priznala, da ni bilo vseh najboljših, pa konkurenca vseeno ni bila slaba. Tako so kar tri Slovenke premagale junakinjo svetovnega prvenstva v Planici Katharino Schmid, prej Altaus, in še nekatere druge odlične tekmovalke. Po prvih rezultatih je za Slovenke celo kazalo bolje, Prevčevi so celo že čestitali za zmago, Nika Križnar naj bi bila tretja, toda sledil je popravek, ki je bil za Slovenke manj ugoden.

Na začetku je bilo razburljivo in burno

“Začelo se je burno, razburljivo. Prestavitve v startu, vetrovne razmere, dolga čakanja na skoke, a na koncu se je za nas izšlo super. Res smo veseli te kolajne, mogoče po tistem, kar smo videli doma na treningu za mene malce presenetljive. Nika Prevc je izkoristila to eno in edino priložnost in vzela kolajno na teh evropskih olimpijskih igrah,” je dejal trener Zoran Zupančič, ki je pohvalil tudi preostala dekleta.

FOTO: Aleš Fevžer.

“Nika Križnar je sicer na treningih skakala bistveno boljše, a se je pokazalo, da še ni stabilna. Skače po sistemu toplo-hladno, a se moramo zavedati, da smo v obdobju, ko še ni vse perfektno. Vse si zaslužijo pohvale, Komar je presenetila, Vtič v zadnjem času ni veliko skakala, a vseeno prišla dokaj visoko, med 20 se je uvrstila tudi Košnjek. Res so rezultati boljši, kot smo jih pričakovali, rekel bi vrhunski,” je dejal slovenski glavni trener.

Dekleta bodo imela še tekmo na srednji skakalnici, še pred tem pa bodo v sredo na srednji skakalnici tekmovali moški.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!