Norveško turnejo uspešno začeli vsi Slovenci

Smučarski skoki 2. Mar 202218:27 > 18:41 0 komentarjev
Cene Prevc je bil najboljši Slovenec v kvalifikacijah. Foto: Antti Yrjönen

V Lillehammerju se je s kvalifikacijami začela norveška turneja Raw Air, ki bo letos nekoliko krajša. Uvodno dejanje je pripadlo domačinu Johannu Andreju Forfangu, ki je za vsega sedem desetink točke ugnal Stefana Krafta. Na četrtkovo tekmo se je uvrstilo vseh šest slovenskih orlov, najvišje sta kvalifikacije končala Cene Prevc, ki je bil osmi, in Žiga Jelar, ki je bil deseti.

Na četrtkovi tekmi, ki se bo začela ob 16. uri, bo tako nastopilo vseh šest Slovencev. Polega Ceneta Prevca in Žige Jelarja bodo na tekmi nastopili še povratnik v reprezentanco Anže Lanišek, Timi Zajc, Anže Semenič in Lovro Kos.

Čeprav je norveška turneja Raw Air tradicionalno potekala na štirih skakalnicah, bo to tekmovanje letos nekoliko krajše. Prvi razlog je prenova skakalnice v Trondheimu, drugi razlog pa je, da bo prihodnji konec tedna v Vikersundu potekalo svetovno prvenstvo v poletih.

Tako se bodo skakalci po četrtkovi tekmi v Lillehammerju že v petek preselili v Oslo, kjer se bodo pomerili na mešani ekipni tekmi. Na Holmenkollnu bosta nato v soboto in nedeljo še posamični preizkušnji.

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji poletov

Po norveški turneji sledijo zgolj še poleti. Za uvod bo v Vikersundu potekalo svetovno prvenstvo, nato se bo karavana preselila v Nemčijo, natančneje na letalnico v Oberstdorf. Za konec sezone pa sledi še tradicionalni zaključek sezone v Planici, tokrat bodo tekme lahko pospremili tudi gledalci.

Podrobni rezultati

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!