Odmevna napoved neuničljivega Japonca

Smučarski skoki 12. Maj 20239:24 0 komentarjev
Noriaki Kasai
Noriaki Kasai (Foto: Guliverimage)

Kako dolgo bo še skakal Noriaki Kasai, je bržkone vprašanje, ki si ga ljubitelji smučarskih skokov zastavijo vsako leto. Legendarni Japonec zaenkrat še ni pokazal namere, da bi skakalne smuči postavil v kot, ravno nasprotno, saj napoveduje vrnitev v svetovni pokal.

Sliši se skoraj neverjetno, a Kasai kljub temu da bo prihodnji mesec dopolnil že 51 let, vztraja, da se bo s smučarskimi skoki ukvarjal vsaj še naslednjih devet let. Še več, v pogovoru za japonski portal Hokkaido je zatrdil, da se bo znova skušal vrniti v svetovni pokal.

“Moj cilj je vrnitev v svetovni pokal. Spet želim postati član reprezentance,” je brez dlake na jeziku samozavestno zatrdil Kasai, pa čeprav je pri zastavljanju ciljev dandanes veliko bolj zadržan kot še pred časom ko je odkrito govoril o osvajanju odličij na največjih tekmovanj.

“Če bom izboljšal svojo formo, se bom lahko uvrščal med 20 najboljših,” je dejal Japonec, ki namerava svoje besede podkrepiti tudi z dejanji, saj je že spremenil nekatere svoje navade, da bo prihodnjo zimo pričakal vrhunsko pripravljen.

Noriaki Kasai
Noriaki Kasai (Foto: Guliverimage)

“Običajno se po sezoni zredim za okoli šest oziroma sedem kilogramov, zdaj vsak dan tečem, da priprave v Mijakodžimi pričakam kar najbolje pripravljen. Ravno danes sem se odpravil teči že ob pol šestih zjutraj”« je na svojem blogu po pisanju poljskega portala skijumping.pl zapisal Kasai, ki je redni gost Slovenije, saj pri nas pogosto trenira.

Veteran smučarskih skokov je sicer prav v letošnji sezoni vpisal svoj prvi nastop v svetovnem pokalu po kar treh letih. Priložnost se mu je ponudila v domačem Saporu, potem ko je v ekipi tik pred zdajci zaradi bolezni zamenjal Rikuto Vatanabeja. Pri starosti 50 let, sedem mesecev in 14 dni je nastopil v kvalifikacijah in zasedel 51. mesto, uvrstitev na tekmo pa se mu je izmuznila za vsega 0,4 točke. Manj uspešen je bil sicer dan pozneje, ko je bil 55.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!