Peter Prevc to sezono le še kavč selektor

peter prevc
Foto: Profimedia

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je prek družbenih omrežji sporočil, da je končal sezono. "To sezono samo še kavč selektor," je zapisal na Instagram. Na zaključku sezone v poletih v Planici, kjer je lani na treh tekmah trikrat stopil na zmagovalni oder, zaradi padca na svetovnem prvenstvu pod Poncami ne bo nastopil.

Najstarejši od bratov Prevc je padel pred tremi tedni na treningu na Bloudkovi velikanki na svetovnem prvenstvu v Planici. Odnesel jo je zgolj z nekaj podplutbami in lažjim pretresom možganov, čeprav je bil padec, ki ga je povzročil počen čevelj, videti zelo grdo. Na Letalnici bratov Gorišek, kjer bo finale svetovnega pokala v smučarskih poletih že naslednji konec tedna (30. marec – 2. april), lani pa je na treh tekmah zbral cel komplet uvrstitev na stopničke (drugi in tretji je bil na posamičnih tekmah, zmage pa se je veselil na moštveni preizkušnji), ne bo tekmoval, a bo na severozahod Slovenije vseeno odpotoval.

“V Planico vseeno pridem. Z največjo slovensko zastavo,” je zapisal Peter Prevc in ob fotografiji svojih golih nog ter vode dodal: “Lepe pozdrave z morja, kjer se rane vseh vrst prej zacelijo. Se vidimo naslednjo zimo.”