Kubacki že končal sezono, pojasnil tudi razlog

Smučarski skoki 20. Mar 202316:06 komentar
Foto: Guliverimage

Trenutno drugouvrščeni skakalec zime svetovnega pokala Poljak Dawid Kubacki je že končal sezono. Potem ko je nedeljsko drugo tekmo v Vikersundu izpustil zaradi osebnih razlogov, je zdaj pojasnil tudi razlog. Kot je zapisal v objavi na Instagramu, se njegova žena Marta bori za življenje.

“Nujno sem se moral vrniti domov. Žena Marta je v bolnišnici zaradi težav s srcem. Stanje je resno, zdravniki se borijo za njeno življenje. Je v dobrih rokah, punca je močna in se bo izvlekla. Seveda je s tem konec moje sezone, a to zdaj ni pomembno,” je ob objavi na Instagramu napisal 33-letni Dawid Kubacki. Ob tem je dodal fotografijo svoje žene z dvema otrokoma, drugega je rodila tik po novem letu.

Poljski skakalec je še v četrtek tekmoval v Lillehammerju in tudi zmagal, kar je bilo njegovo 38. slavje v svetovnem pokalu. Nastopil je tudi na sobotni tekmi v Vikersundu, ko je bil osmi, nato pa se včeraj ni pojavil na startu druge tekme na največji letalnici na svetu. Pri Poljski smučarski zvezi in Mednarodni smučarski zvezi (Fis) so zapisali, da bo drugouvrščeni skakalec tekmo izpustil iz osebnih razlogov. Teh na novinarski konferenci po koncu Raw Air turneje ni želel razkriti poljski trener Thomas Turnbichler, ki pa je dejal, da je bil med tekmo z mislimi ves čas pri Dawidu.

Kubacki, ki je v tej sezoni zbral šest posamičnih zmag, še devetkrat pa je stopil na stopničke za zmagovalce, je s tem Halvorju Egnerju Granerudu še pred nedeljsko tekmo ‘omogočil’ osvojitev velikega kristalnega globusa. Poljak je zaenkrat še na drugem mestu, a ima le še 42 točk prednosti pred Avstrijcem Stefanom Kraftom, zelo blizu pa je tudi najboljši Slovenec v tej zimi. Anže Lanišek zaostaja 118 točk, do konca sezone pa so še tri posamične tekme. Ena v Lahtiju in dve v Planici.

Nekdanji svetovni prvak je odlično nastopal tudi na planiškem prvenstvu. Na srednji skakalnici je ob slavju moštvenega kolega Piotra Zyle osvojil peto mesto, bronast pa je bil na veliki skakalnici, kjer je zaostal le za Timijem Zajcem in Rjojujem Kobajašijem. Na ekipni tekmi je s Poljsko zasedel četrto mesto.

Na novice s Poljske so se odzvali tudi pri Fis. V objavi na družbenih omrežjih so zapisali, da jih vest užalostila. “Vedno zelo radi spremljamo tvoj trud in voljo do uspeha, a družina je vedno na prvem mestu, ne glede na tekmovanja. Celotna skakalna družina te podpira in Marti pošilja najboljše želje. Upamo, da bodo navijači spoštovali vašo zasebnost. Naše misli so z vama, Dawid in Marta. Ostanita močna!”