Slovenci tudi v soboto z zmago pred domačimi navijači

Smučarski skoki 26. Mar 202210:20 > 12:00
Timi Zajc (Foto: Matic Klanšek via Guliver)

Slovenski skakalci so zmagovalci ekipne tekme v Planici. Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so za 24 točk ugnali Norvežane ter četvorni petkovi zmagi dodali še ekipni uspeh.

Končni rezultati!

V Planici se je na sobotni ekipni tekmi zbralo kar 20 tisoč obiskovalcev, ki so pod Poncami videli novo odlično predstavo slovenskih orlov. Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so poskrbeli za osem skokov preko 220 metrske znamke, za trud pa so jim z izjemnim vzdušjem poplačali tudi navijači.

Navijaško vzdušje pod Poncami:

Na ekipni tekmi v Planici je skakalo osem reprezentanc. Prvi favoriti za zmago so bili po včerajšnji tekmi Slovenci, največjo konkurenco so jim predstavljali Norvežani in Avstrijci.

Slovenci so do konca bili hud boj z Norvežani za prestižno zmago v Planici. Izjemno sta skakala Marius Lindvik in Halvor Egner Granerud, ki sta skakala preko 240 metrov. Slednji je z 244 metri postavil tudi daljavo dneva. Predvsem Bendik Jakobsen Heggli pa je predstavljal šibki člen v ekipi, česar si za zmago v Planici moštvo ne sme privoščiti. To je dokazala slovenska reprezentanca, pri kateri so vsi štirje letalci obakrat poleteli čez 220 metrov in poskrbeli, da je zmaga ostala doma.

Četverica Slovencev, ki je nastopila danes, je včeraj dosegla zgodovinsko četvorno zmago. Zmagal je Žiga Jelar, ki je za 3,4 točke premagal Petra Prevca. Na tretje mesto se je uvrstil Anže Lanišek, četrti je končal Timi Zajc.

Slovenski orli na ekipni tekmi:

Žiga Jelar / 224,5 m / 227 m /

Peter Prevc / 226 m / 236 m /

Timi Zajc / 240,5 m / 241 m /

Anže Lanišek / 222,5 m / 237,5 m /

/ prva serija / druga serija /

Komentari

Vaš komentar