“Še dobro, da je ostal doma. Lahko bo odkrival nove talente”

Smučarski skoki 19. Maj 20245:00 0 komentarjev
Zoran Zupančič
Foto: Aleš Fevžer

Slovo Zorana Zupančiča z mesta glavnega trenerja slovenske ženske reprezentance je pred mesecem dni zelo presenetilo športno javnost na sončni strani Alp, manj pa nekdanjo skakalko Špelo Rogelj. 29-letnica je izrazila pomembnost, da so skakalnega strokovnjaka obdržali pod okriljem slovenskih skokov.

Zoran Zupančič je sredi aprila napovedal slovo s funkcije glavnega trenerja orlic, na kateri je vztrajal zadnjih šest let. Dodatno je svoje razloge za odhod pojasnil tudi v intervjuju, ki smo ga na Sportklubu objavili v petek. Kako je odločitev Žirovca videla njegova nekdanja varovanka, pa smo vprašali Špelo Rogelj, ki je skakalne smuči v kot postavila pred dvema letoma.

“Najbolj me je presenetilo njegovo slovo že pred dvema letoma. Ta druga odločitev pa veliko manj, mislim, da jo je Zoran premleval že vse od takrat naprej. Je sposoben in vrhunski trener, tukaj ne rabimo veliko govoriti, rezultati kažejo svoje. Zoran je imel v sebi nekaj posebnega, kolikor ga poznam, pa verjamem, da je bila odločitev zelo premišljena. Enostavno je začutil, da ekipi ne more več dati tistega, kar ji je dajal na začetku. Ter da celotna ekipa potrebuje neko novost. Upam, da bo na novem delovnem mestu užival. Je pa reprezentanca izgubila res vrhunskega trenerja,” se je kontrolorka opreme na ženskih tekmah svetovnega pokala spomnila na Zupančičevo taktično slovo že pred dvema sezonama, ko je potem sledila hitra vrnitev na položaj.

Čeprav je bilo veliko interesa za njegovo delo tudi iz tujine – kot je dejal, je bil zelo blizu dogovora z italijansko reprezentanco – pa je prevladalo srce. Po okriljem Smučarske zveze Slovenije in Državnega panožnega nordijskega centra bo opravljal vlogo trenerja in koordinatorja celotnega ženskega skakalnega sistema pri nas. To odločitev pozdravlja tudi Rogelj: “Zelo pomembno je, da so ga prepričali, da ostane doma. Imamo veliko podmladka, na novem položaju lahko odkrije nove talente.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!