Slabe novice za prve brke svetovnega pokala

Smučarski skoki 21. Nov 202310:37 0 komentarjev
Robert Johansson. Foto: Profimedia

Prihajajoči konec tedna se začenja nova sezona smučarjev skakalcev, ki se bodo prvič v elitni druščini zbrali v finski Ruki. Na zaletni rampi pa tokrat ne bo enega najboljših skakalcev zadnjih zim Roberta Johanssona, ki je pred sezono očitno v tako skromni formi, da je izpadel iz norveške reprezentance.

Potem ko so v zadnjih letih uvodne tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih gostili nemški Klingenthal, poljska Wisla in celo ruski Nižni Tagil, se prvič po sezoni 2015/2016 najboljši smučarji skakalci sveta znova zbirajo na daljnem severu, kjer bo v idilični zimski pokrajini prvi dve tekmi novega tekmovalnega obdobja gostila finska Ruka.

Slovenci na sever Evrope potujejo v tradicionalno močni zasedbi, tudi konkurenca pa v dneh pred tekmo razkriva adute, na katere bo stavila na prvi stopnički nove sezone svetovnega pokala. Tako je imena skakalcev, ki jih pošilja v lov na daljave, razkril norveški trener Alexander Stoeckl. Najboljšemu skakalcu minule zime Halvorju Egnerju Granerudu bodo družbo na zaletni rampi delali ekipni sotekmovalci Johann Andre Forfang, Marius Lindvik, Kristoffer Eriksen Sundal, Daniel Andre Tande in Fredrik Villumstad.

Halvor Egner Granerud
Halvor Egner Granerud bo v novi sezoni branil naslov svetovnega prvaka. Foto: Profimedia

Na seznamu norveške reprezentance tako zaman iščemo Roberta Johanssona. Slednji je že lani presenetljivo ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu v Planici, zdaj pa je njegova kariera doživela nov hud udarec. 33-letnik, ki ga v karavani prepoznamo tudi po značilnih brkih, je tako očitno na pragu slovesa od elitnega skakanja.

V tem športu bo sicer ostal zapisan kot trikratni dobitnik olimpijske medalje na igrah v Pyeongchangu, specialist za letenje pa je bil s svojo reprezentanco tudi dvakratni ekipni svetovni prvak na letalnicah. Na srednjih napravah se lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka iz Obersdorfa 2021, trikrat je v svoji karieri stopil na najvišjo stopničko svetovnega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!