Slovenci že v nizkem startu: znana šesterica za uvodni tekmi

Smučarski skoki 15. Nov 202113:07 4 komentarji
Anže Lanišek
Anže Lanišek. Foto: Jurij Kodrun/Getty Images

S petkovimi kvalifikacijami se v Nižnem Tagilu pričenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenska barve bo v Rusiji zastopala šesterica tekmovalcev.

Če se je v zadnjih letih sezona smučarskih skokov pričenjala v Wisli na Poljskem, bo letošnja uvertura prvič v zgodovini pripadla Rusiji. Večina tekmovalcev bo v Nižni Tagi pripotovala v sredo zvečer, kjer jih bodo pričakale že čisto prave zimske razmere. Vremenoslovci za ta konec tedna namreč napovedujejo, da se bodo temperature na prizorišču gibale med minus pet in minus deset stopinj Celzija.

V nizkem startu je tudi že slovenska reprezentanca, ki je danes razkrila imena tekmovalcev za uvodni tekmi. V mesto, ki se nahaja približno 2000 kilometrov vzhodno od Moskve, bo odpotovala šesterica, in sicer Anže Lanišek, Tilen Bartol, Timi Zajc, Lovro Kos in Peter ter Cene Prevc.

Na seznamu potnikov tokrat ni Žige Jelarja, ki še vedno okreva po okužbi s koronavirusom, prave forme pa očitno ni ujel niti v minuli sezoni drugi najuspešnejši Slovenec v svetovnem pokalu Bor Pavlovčič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje