Slovenija ima znova serijsko zmagovalko (VIDEO)

Smučarski skoki 3. Jan 202416:05 0 komentarjev
Nika prevc
Foto: AP Photo/Darko Bandic/Guliverimage

Nova tekma in nova zmaga Nike Prevc. Slovenska smučarska skakalka je v Beljaku še tretjič v letošnji sezoni skočila na prvo mesto in za nameček prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Razlogov za zadovoljstvo pri glavnem trenerju Slovenk Zoranu Zupančiču danes tako ni manjkalo.

Osemnajstletna skakalka iz Dolenje vasi bi do zmage težko prišla na bolj prepričljiv način, saj je pred drugouvrščeno domačinko Evo Pinkelnig slavila s kar 26 točkami prednosti. Obenem je poskrbela tudi že za pete stopničke slovenskih tekmovalk v letošnji sezoni, potem ko je drugo in tretje mesto v Engelbergu osvojila Ema Klinec.

“Lepa tekma. Zdaj lahko rečemo, da imamo serijsko zmagovalko. Nika Prevc je pokorila konkurenco, na mali skakalnici zmagala z naskokom kar 26 točk, kar je izjemno. Poleg tega je vzela še rumeno majico in poskrbela, da smo v Avstriji znova poslušali slovensko himno,” zadovoljstva ni skrival glavni trener Zoran Zupančič.

Dobro so se odrezale tudi preostale Slovenke. Nika Križnar je skočila do šestega mesta, izid kariere pa je z osmim dosežkom danes uspel Katri Komar. Do točk je z 22. mestom sicer prišla tudi Ema Klinec, medtem ko je finale za las zgrešila danes 31. Ajda Košnjek.

“Lep drug skok je uspel tudi Niki Križnar. Upam, da se bo sprostila in da ji v prihodnje uspeta dva takšna skoka, saj bo potem že v boju za zmagovalni oder. Velike čestitke tudi Katri Komar za osmo mesto in rezultat kariere. Tisočkrat zasluženo. Upam, da se bo sedaj sprostila in da ji bo ta rezultat dal energijo, da bo današnji izid še popravila. Ema se tokrat ni znašla, podobno tudi preostale punce. A jim ne gre zameriti. Vedno ne gre,” je oceno nastopove svojih tekmovalk podal Zupančič.

Niki Prevc rumena zelo pristoji

Precej boljše volje kot po ponedeljkovi tekmi in 14. mestu v Oberstdorfu je bila tudi Nika Križnar, ki ni pozabila čestitati svoji reprezentančni kolegici za novo zmago in prevzem vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala.

“Kot ekipa smo zelo veseli in zadovoljni za Niko Prevc, saj je prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Želim si, da čim dlje zadrži rumeno majico, saj ji zelo pristoji. Za sebe pa lahko rečem, da je bil prvi skok malo podivjan, drugi pa umirjen in zbran. Vem, da sem lahko zelo visoko. To bo šola za naprej,” je po šestem mestu dejala Križnar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!