Slovenke brez opreme ostale v hotelu. Kaj pa jutri?

Smučarski skoki 12. Jan 202414:12 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Zaplet z izgubljeno prtljago smučarskih skakalk na Japonskem je dobil epilog. V današnjih treh serijah za trening Slovenke niso nastopale, saj niso dočakale 'prihoda' opreme. So pa za olajšanje poskrbeli organizatorji, ki so kvalifikacijsko serijo prestavili na sobotno dopoldne po slovenskem času, pred začetek prve tekme. Toda vprašanje, če bo 'izgubljeno' do časa prispelo do naših tekmovalk.

“Ženska reprezentanca v smučarskih skokih je danes prispela na Japonsko. Žal brez vse opreme in prtljage. V tem trenutku aktivno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo, ter Mednarodno smučarsko zvezo (FIS), da bi zaplet čim prej rešili,” so v četrtek pozno zvečer sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS). Ob tem so dodali, da se je podobno zgodilo tudi drugim ekipam, zato so FIS zaprosili za prestavitev kvalifikacij, ki bi morale biti na sporedu danes ob 8.30 po slovenskem času.

Očitno so bili v slovenskih vrstah uspešni, saj so organizatorji kvalifikacije prestavili na soboto. Pred prvo posamično tekmo, ki bo na sporedu v soboto ob 8. uri zjutraj, bo najprej na sporedu ena serija za trening, nato pa še kvalifikacije (ob 7.00 po slovenskem času), v katerih se bodo tekmovalke pomerile za uvrstitev med štirideseterico za tekmo. Upajmo, da tudi s slovensko četverico (Nika Prevc, Ema Klinec, Nika Križnar, Katra Komar). Svetovna rekorderka Klinec glede na zapis na Instagramu ni preveč optimistična. “Na žalost prvo tekmo v Sapporu najverjetneje izpuščamo … Upamo, da oprema prispe. Ali pa vsaj za nedeljo,” je sledilcem sporočila v petek zgodaj popoldne.

Oglasila se je tudi Nika Križnar in zapisala: “Prosim, naj oprema prispe do časa in bomo lahko tekmovale. Pet tekmovalk iz prve deseterice skupnega seštevka, vključno z vodilno Niko Prevc, smo ostale brez opreme. Molimo, da bi oprema prispela pravočasno. Informacije so različne, nekatere pravijo, da opreme ne bo nedelje. Kaj takšnega se lahko zgodi vsakomur, upam, da bodo vodilni odreagirali. Da bi tekma bila izpeljana, ne bi pa štela za točke svetovnega pokala.”

Sportal poroča, da se je v reševanje situacije po navedbah SZS vključilo tudi slovensko veleposlaništvo na Japonskem.

Skakalnica Okurajama v Saporu danes sicer ni samevala. Organizatorji so izpeljali tri serije za trening, med katerimi pa ni bilo Slovenk, Kanadčank, Romunk in Kosovke, ki so vse izgubile prtljago in so lahko konkurenco spremljale le od daleč. Prva dva preizkusa sta sicer pripadla domačinki Juki Ito (121 in 130 metrov), tretji pa Avstrijki Jacqueline Seifriedsberger (129 metrov).

Po sobotni tekmi zjutraj manj kot 24 ur pozneje sledi še ena – v nedeljo ob 3. uri zjutraj po slovenskem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!