Skakalkam na Japonskem grozi zamik tekmovanja

Smučarski skoki 11. Jan 202422:58 0 komentarjev
Nika Prevc. FOTO: Guliverimages

Slovenska ženska skakalna reprezentanca je varno prispela na Japonsko, kjer se bo nadaljevala sezona svetovnega pokala, a žal je odprava na čelu s trenerjem Zoranom Zupančičem na letališču spoznala, da se je njihova prtljaga nekje na poti v Azijo izgubila.

To se je očitno primerilo tudi nekaterim drugim reprezentancam.

“Ženska reprezentanca v smučarskih skokih je danes prispela na Japonsko. Žal brez vse opreme in prtljage. V tem trenutku aktivno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo, ter Mednarodno smučarsko zvezo (FIS), da bi zaplet čim prej rešili,” so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Ker se je podobno zgodilo tudi nekaterim drugim ekipam, so pri naši krovni smučarski organizaciji FIS zaprosili za prestavitev kvalifikacij za prvo tekmo, če oprema in prtljaga ne bosta dostavljeni pred začetkom dogajanja.

Nika prevc
Foto: AP Photo/Darko Bandic/Guliverimage

Urnik je v Sapporu predvideval kvalifikacije danes ob 8.30 po slovenskem času in tekmo v soboto ob 8. uri zjutraj, nato pa še ena posamična tekma v nedeljo (ob 3. uri zjutraj po slovenskem času). Prihodnji teden FIS načrtuje še tri tekme v Zau.

Spomnimo, v rumeni majici bo nastopila Nika Prevc, ki je v dobila štiri od zadnjih petih tekem v svetovnem pokalu in ima skupno 83 točk prednosti pred Francozinjo Josephine Pagnier.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!