Slovo legende, ki je v smučarskih skokih pustila nepozaben pečat

Smučarski skoki 25. Sep 202310:39 0 komentarjev
Daniela Iraschko-Stolz
Foto: Profimedia

Ena najuspešnejših smučarskih skakalk v zgodovini, Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, je sporočila, da zaključuje svojo športno kariero.

Odločitev 39-letne smučarske skakalke je kar nekoliko presenetljiva, saj je še julija v pogovoru za Kleine Zeitung trdila, da namerava nadaljevati kariero. “Treniram skoraj vsak dan, predvsem za moč. Moje koleno po zadnji operaciji ‘deluje’ precej bolje, a v zadnjih tednih sem imela veliko težav z boki. Tudi to gibanje pa počasi stabiliziram,” je po zdravstvenih težavah, ki so jo pestile v zadnjem obdobju, poudarila Daniela Iraschko-Stolz.

A ponavljajoče bolečine so bile očitno prehude, zato nekdanji neuradni svetovni rekorderki s preletenimi 200 metri – ta naziv ji je marca v Vikersundu prevzela Slovenka Ema Klinecni preostalo drugega, kot da skakalne smuči postavi v kot.

Daniela Iraschko-Stolz
Foto: Profimedia

“Tisti, ki me poznajo, vedo, da bi rada še naprej treniral. Vendar, če lahko trenirate svoj šport tako dolgo kot jaz, se ne bi smeli pritoževati. Bilo je lepo,” je na Instagramu zapisala Iraschko-Stolz, njeno odločitev pa so potrdili tudi pri Avstrijski smučarski zvezi.

Prva evropska dobitnica velikega kristalnega globusa – podvig ji je uspel v sezoni 2014/15 – je sicer zadnjo sezono prav zaradi poškodbe izpustila, pred tem pa v svetovnem pokalu vpisala kar 16 zmag, skupno pa 53 uvrstitev na zmagovalni oder. Poleg tega je osvojila osem odličij na svetovnih prvenstvih v posamični in ekipni konkurenci (2 zlati, 3 srebrne in 3 bronaste), še trikrat pa se je udeležila olimpijskih iger. Zanjo najuspešnejše tekmovanje pod petimi krogi je bilo leta 2014 v Sočiju, ko je bila na posamični preizkušnji druga, kar je tudi njena edina olimpijska kolajna v karieri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!