Letalski praznik v Vikersundu z zgodovinskim dnem Eme Klinec

Smučarski skoki 19. Mar 202310:30 > 11:08
Ema Klinec
Foto: Profimedia

Skakalke v Vikersundu so se prvič v zgodovini pomerile na tekmi v smučarskih poletih. V središču pozornosti je bil kdo drug kot Ema Klinec z novim svetovnim rekordom.

Ema Klinec je že v prvi seriji dokazala, da ji letalnica še kako leži. Pristala je pri 226 metrih in znova podrla svetovni rekord.

Rekordni polet Eme Klinec:

Tudi v drugo ni veliko zaostala. Skočila je 223,5 metra in več kot zanesljivo dobila prvo tekmo ženskih smučarskih poletov v zgodovini. Na koncu je za kar 41 točk ugnala vso konkurenco.

Še najbližje je bila Norvežanka Silje Opseth, na odru za zmagovalke pa se jima je pridružila še Japonka Juki ito.

Finalni polet Eme Klinec:

To še ni bilo vse. Za popoln dan na letalnici v Vikersundu je Klinec osvojila tudi zmago v skupnem seštevku RawAir turneje. Za kar 88,1 točke je ugnala Katharino Althaus, tretja je bila še ena Nemka Selina Freitag.

Ema Klinec
Foto: Profimedia

Ema Klinec je v Vikersundu skočila šestkrat, kar petkrat pa je presegla mejo 200 metrov, kar trikrat je bila daljša od 220 metrov. Dvestotica ni uspela drugi Slovenki na tekmi Niki Križnar, ki je vseeno podrla svoj osebni rekord (193,5 metra), tekmo pa po skoku, dolgem 187,5 metra, končala na sedmem mestu.

Nov izjemen dosežek je uspel tudi Kanadčanki Alexandrii Loutitt, ki je en dan držala svetovni rekord. Včeraj je namreč skočila 222 metrov. V finalni seriji ji je uspelo poleteti do daljave 225 metrov, samo za en meter je torej zaostala za dosežkom slovenske šampionke.

V poskusni seriji je Ema Klinec zasedla tretje mesto z daljavo 200 metrov. Najdaljša je bila Norvežanka Maren Lundby, ki je pristala pri 216,5 metrih. Drugo mesto je osvojila še ena domačinka Sije Opseth (206,5 metra).

Nika Križnar, druga Slovenka na tekmi, je bila sedma z daljavo 185 metrov.

Ema Klinec je bila včeraj prva smučarka v Vikersundu, ki je preletela znamko 200 metrov (203 m). Na tretjem treningu je še dodala in pristala pri kar 221 metrih.

Komentari

Vaš komentar