Slovenski dvojec deklasiral konkurenco na Poljskem

Smučarski skoki 13. Jan 202417:50 > 17:53 0 komentarjev
Anže Lanišek
Foto: Profimedia

Slovenska smučarska skakalca Lovro Kos in Anže Lanišek sta zmagovalca super ekipne tekme parov v poljski Wisli. Slovenca sta dominirala v vseh treh serijah, pred drugouvrščeno Avstrijo sta imela na koncu več kot 40 točk prednosti.

Tekma v Wisli je potekala v treh serijah. Po prvi seriji sta Anže Lanišek in Lovro Kos imela lepo prednost pred zasledovalci, od nadaljnjega tekmovanja pa se je poslovila reprezentanca Romunije.

V drugi seriji je slovenski dvojec le še nadgradil odlične skoke iz prve serije. Po štirih od šestih skokov je prednost Slovenije pred Nemčijo znašala že več kot 22 točk.

V finalni, tretji seriji sta slovenska skakalca ohranila mirne živce in zanesljivo prišla do zmage. Slovenija je imela na koncu 42,5 točke prednosti pred Avstrijo, pred tretjo Nemčijo pa 44,5 točke.

“Super tekma, super skoki, trije. Tako da sem zelo zadovoljen. Res sem užival v tekmi. Zmaga. To je to,” je po tekmi za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Lovro Kos.

Četrto mesto so osvojili Norvežani, peti so bili Japonci, šesti Poljaki, sedmi Američani, Finci pa so osvojili končno osmo mesto.

Rezultati:

Slovenski dvojec je odlično nastopil že v kvalifikacijah za nedeljsko tekmo. Lanišek je bil najboljši, Kos pa odličen tretji.

To je bila tretja super ekipna tekma v zgodovini. V lanski sezoni sta dve tekmi potekali v Lake Placidu in v Rasnovu. Vse skupaj služi kot generalka za naslednje zimske olimpijske igre 2026, kjer se klasična ekipna tekma poslavlja s sporeda.

Poljaka Dawid Kubacki in Piotr Zyla sta lani zmagala na prireditvi v Lake Placidu, v Rasnovu pa sta zmagala Nemca Andreas Wellinger in Karl Geiger.

Avstrija je edina država, ki je osvojila stopničke na obeh super ekipnih tekmah.

Rjoju Kobajaši in Naoki Nakamura sta osvojila edine japonsko stopničke, ko sta v lanski sezoni v Lake Placidu zasedla tretje mesto.

V nedeljo, ob 16. uri, bo na sporedu še posamična tekma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!