Anamarija Lampič spet pripravljena na biatlonske napore

Biatlon 30. Jan 202319:321 komentar
Foto: Guliverimage

Slovenska biatlonska reprezentanca je že zaključila priprave na Pokljuki in se v nedeljo preselila v Ruhpolding, kjer bo bivala vse do odhoda na svetovno prvenstvo, ki bo od 8. do 19. februarja v Oberhofu. Na Bavarskem še ni najvišje uvrščene Slovenke v svetovnem pokalu. Anamarija Lampič je namreč zaradi bolezni izpustila treninge na Rudnem Polju, zdaj pa se je pozdravila in se bo na jugovzhod Nemčije odpravila jutri ali v sredo.

Anamarija Lampič je zbolela kmalu po sprintu v Anterselvi pred desetimi dnevi, kjer je še drugič v sezoni navdušila in zasedla peto mesto. Na zasledovalni tekmi manj kot 48 ur pozneje ni startala, po vrnitvi z Južne Tirolske pa je zaradi angine bolj kot ne samo počivala.

Izpustila je tudi celotne priprave prejšnji teden na domači Pokljuki, bolezen pa se je zavlekla tako dolgo, da s preostalimi reprezentanti ni skupaj odpotovala v Ruhpolding, kjer slovenski biatlonci in biatlonke že pilijo formo pred prihajajočim svetovnim prvenstvom. Danes se je po 11 dneh vrnila na sneg.

Foto: Zajem zaslona

27-letnica se bo na Bavarsko, od koder je iz Ljubljane približno tri ure in pol vožnje, odpravila jutri ali v sredo, tam pa je že njen življenjski partner in del strokovnega štaba Boštjan Klavžar. Ta je skupaj z glavnim trenerjem Riccom Grossom in pomočnikom Janezom Maričem v biatlonsko središče južne Nemčije včeraj popeljal Polono in Živo Klemenčič ter Leno Repinc med dekleti, moški del pa sestavljajo Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan, Lovro Planko, Anton Vidmar in Alex Cisar. Celotna zasedba za nastop je bila potrjena tudi s strani zbora za biatlon na Smučarski zvezi Slovenije.

Ekipa bo v Ruhpoldingu, kjer so danes že opravili prvi trening, ostala do nedelje, ko se bo znova podala na pot proti severu. V središču Nemčije, Oberhofu, ki je oddaljen še pet ur vožnje z osebnim avtomobilom, se bodo v ponedeljek, 6. januarja, začeli prvi uradni treningi, dva dni pozneje pa bo na sporedu prva preizkušnja – mešana štafeta.

Spored svetovnega prvenstva v Oberhofu:

sreda, 8. februar: mešana štafeta

petek, 10. februar: ženski sprint (7,5 km)

sobota, 11. februar: moški sprint (10 km)

nedelja, 12. februar: žensko (10 km) in moško (12,5 km) zasledovanje

torek, 14. februar: moška individualna tekma (20 km)

sreda, 15. februar: ženska individualna tekma (15 km)

četrtek, 16. februar: posamična ekipna tekma

sobota, 18. februar: moška in ženska štafeta

nedelja, 19. februar: moški (15 km) in ženski (12,5 km) skupinski start

Komentari

Vaš komentar