Sara Isaković: Slovenija je izgubila angelčka

Smučarski teki 12. Avg 20228:58 > 9:01 0 komentarjev
Foto: Sloski

Po smrti mlade, 19-letne slovenske tekačice Hane Mazi Jamnik, ki je v četrtek na Norveškem v tragični nesreči izgubila življenje, se je oglasila tudi srebrna olimpijka iz Pekinga Sara Isaković, ki je mladenko dobro poznala.

“Slovenija je izgubila pravega angelčka. Skupaj sva delali, gradili njeno psihološko odpornost. Včasih me je poklicala samo za ‘feel-good’ pogovor. Ne morem verjeti,” je na Instagram profilu povedala upokojena plavalka.

Tragična nesreča se je zgodila v četrtek na Norveškem, v kratkem tunelu Botshei. V njem je v nesrečno mladenko trčilo tovorno vozilo in jo hudo poškodovalo. Slovensko reprezentantko so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, a žal ji niso več mogli pomagati.

Foto: Instagram/Sara Isaković

Voznik krivde ne priznava

Policija je že sprožila preiskavo. Vozniku tovornjaka je bilo odvzeto vozniško dovoljenje kot tudi krvni vzorec. Očitajo nesrečo iz malomarnosti, a sam odgovornosti ne prevzema, norveškim medijem sporočajo njegovi odvetniki.

Therese Johaug: Zgodila se je velika tragedija

Hudo tragedijo je komentirala tudi kraljica smučarskih tekov, Norvežanka Therese Johaug: “V večini primerov se vse lepo razplete, a vseeno te take stvari močno pretresejo. Sočustvujem z njenimi sotekmovalkami, trenerji in z vsemi, ki so jo imeli radi,” je povedala norveška zvezdnica.

“Nesreče se dogajajo. Sploh v prometu. Lahko se ti zgodi tudi na kolesu, tudi v avtu, a vseeno je tole nepredstavljivo. Zaboli me je srce, ko le pomislim, koliko časa sem sama preživela na cesti. Zgodila se je velika tragedija,” je še dodala.

Kdo je bila Hana Mazi Jamnik:

Hana Mazi Jamnik, rojena 8. 12. 2002, je bila del novega tekaškega vala. Prav pred kratkim je bila prvič uvrščena v A-ekipo, ki jo po novem vodi Ola Vigen Hattestad. Za Kranjčanko je bilo predvideno tudi mesto na domačem svetovnem prvenstvu v Planici.

Svoj največji uspeh je sicer doslej dosegla v teku na rolkah, in sicer lani, ko je v dolini Fiemme postala celo mladinska svetovna prvakinja v teku na 10 km in podprvakinja na 13 km.

Na smučarskih tekmah pod okriljem FIS je debitirala leta 2018. Dve leti pozneje je nastopila na mladinskih olimpijskih igrah ter zasedla 18. mesto v klasični preizkušnji na 5 kilometrov. Trikrat je nastopila tudi na mladinskih svetovnih prvenstvih, njen najboljši rezultat pa je dvanajsto mesto iz Vuokattija 2021. Priložnosti na tekmah svetovnega pokala še ni dobila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!