Ilka Štuhec je hitro našla odgovor

Alpsko smučanje 18. Apr 202315:46 0 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Tabor dvakratne svetovne prvakinje in druge smukačice nedavno končane smučarske sezone Ilke Štuhec bo okrepil nekdanji hrvaški reprezentant Natko Zrnčić Dim.

Medtem ko so v vodstvu slovenske smučarske reprezentance namignili, da bo Marko Vukičević postal trener v ženski tehnični ekipi svetovnega pokala, pa je že znan tudi njegov naslednik v spremljevalnem štabu Ilke Štuhec. Vodja ekipe Darja Črnko je imela sicer na seznamu kar nekaj kandidatov, rešitev pa je našla na Hrvaškem. Najboljši slovenski smukačici bo kot član spremljevalne ekipe odslej pomagal Natko Zrnčić Dim.

Gre za 37-letnega Zagrebčana, ki je smučarski karavani v slovo pomahal leta 2019 na Krvavcu. Pred tem se je podpisal pod uspešno kariero, ki je bila sprva pretežno hitrostno obarvana, nato pa je tekmovalno nišo našel v kombinaciji. V omenjeni disciplini se je kar petkrat zavihtel tudi na stopničke za zmagovalce v svetovnem pokalu, leta 2009 pa je osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Val d’Iseru. Stika s smučanjem tudi po koncu tekmovalne poti ni prekinil.

Zrnčić bo po letu 2015 četrta desna roka vodje ekipe Darje Črnko. Najprej je to vlogo opravljal Grega Koštomaj, nasledil ga je Stefan Abplanalp, v zadnjem letu je kot popolni novinec v trenerskih vrstah priložnost dobil še Marko Vukičević.  “Z vodjo ekipe nisem našel soglasja o načinu dela oziroma o vodenju tekmovalke za naslednjo sezono, ob tem pa tudi ne o mojih delovnih pogojih,” je pretekli teden konec sodelovanja naznanil Vukičević.

Natko Zrnčić Dim. Foto: Profimedia

“Delati s šampionko, kar je Ilka tako na smučišču kot izven njega, je izjemno priložnost, čast in izziv. Verjamem, da se bomo dobro ujeli in delali na najvišji možni ravni. Z Ilko se dobro poznava, v preteklosti sva tudi že skupaj trenirala, ko se je vračala po poškodbah in se pridruževala naši reprezentanci,” pravi Zrnčić Dim, vodja ekipe Črno pa dodaja: “Končne odločitve so moje in s tem tudi odgovornost, a z njim, kot tudi z drugimi člani ekipe, se bom posvetovala, saj smo in bomo delovali kot ekipa. Verjamem, da lahko z Natkom nadaljujemo uspešno delo, tudi on je bil smukač in to je za tekmovalca lahko dodaten plus.”

Ilkina ekipa je tako “zaprta”. Ob nadaljnjem sodelovanju s Kästlejem bo za smuči dvakratne svetovne prvakinje skrbel Roland Schneeberger, z ekipo pa v vlogi fizioterapevtka in kineziologinja ostaja Tina Kobale.

Predloge trenerskih ekip pa so danes predstavili tudi vodilni možje alpskih disciplin. Obeta se kar nekaj sprememb. Grega Koštomaj prevzema ženski tehnično ekipo, v katero se po enoletni odsotnosti vrača Meta Hrovat. Moške smukače po po novem vodil Aleš Gorza. Sergej Poljšak pa se je preselil v moško tehnično ekipo, na čelu katere ostaja Klemen Bergant. Več o tem …

Janez Slivnik o trenerskih menjavah:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!