Sofia Goggia v svoji ligi

Alpsko smučanje 16. Dec 202111:46 2 komentarja
Sofia Goggia; Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports via Guliver

Italijanska alpska smučarka Sofia Goggia je že na prvem uradnem treningu pred sobotnim smukom v Val d'Iseru nakazala na nadaljevaje smukaške prevlade. Obetavno je nastopila tudi Ilka Štuhec.

Po treh zmagah v Lake Louisu (2 v smuku, 1 v superveleslalomu) ter drugem in šestem mestu na superveleslalomu v St. Moritzu se Soffia Goggia znova spogleduje s skokom na vrh. V soboto Val d’Isere prizorišče tretjega smuka, dan zatem pa četrtega superveleslaloma. Italijanka je del kart razkrila že na prvem uradnem treningu.

Goggia je bila namreč ob prvem preizkusu 3.037 metrov dolge proge Oreiller-Killy prepričljivo najhitrejša (1:42,98). Prva zasledovalka, Norvežanka Ragnhild Mowinckel, je zaostala za kar 85 stotink sekunde, še stotinko počasnejša pa je bila Avstrijka Mirjam Puchner.

Spodbudno je nastopila tudi Ilka Štuhec, za katero je porazen konec tedna v St. Moritzu. Na prvem superveleslalomu je bila 38., na drugem pa si je ob odstopu lažje poškodovala dlan. Da je nared za nove izzive, je tokrat pokazala s petim časom. Za Goggio je zaostala za sekundo in pet stotink.

Za slabi dve desetinki je Štuhčeva prehitela tudi Švicarko Laro Gut Behrami, ki pa je z nastopom na treningu potrdila informacije o tem, da nedavni grd padec pri veliki hitrosti v St. Moritzu ni pustil večjih posledic.

Med dvainštiridesetimi nastopajočimi je bila tudi Maruša Ferk. Z zaostankom 2,85 je pristala na 29. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje