Tragedija, ki, žal, zveni tako znano

Alpsko smučanje 25. Jul 202212:35 0 komentarjev
Hubert Matt (levo) je redno spremljal uspehe svojih sinov. Na fotografiji ob Andreasi po ZOI 2010. Foto. Guliverimages

Avstrijski mediji poročajo o delovni nesreči, v kateri je minuli teden umrl Hubert Matt, oče smučarskih asov Maria, Andreas in Michaela Matta.

Za avstrijskim policijskim poročilom o delovni nesreči, v kateri je življenje izgubil 65-letni krovec, se skriva zgodba o družinski tragediji priznane smučarke družine. Hubert Matt, ki je med obnovitvenimi deli z drugega balkona omahnil na gradbišče, je bil namreč oče treh uspešnih smučarjev.

Danes 43-letni Mario Matt je bil olimpijski in dvakratni svetovni prvak v slalomu, ob tem pa zmagovalec petnajstih tekem svetovnega pokala. Njegovo zgodbo je v svetovnem pokalu nadaljeval 29-letni Michael Matt, svetovni podprvak in bronasti slalomist ZOI 2018. Do slave pa je na smučeh prišel tudi njun brat Andreas Matt, ki je kot tekmec Filipa Flisarja nastopal v smučarskem krosu in bil med drugim svetovni prvak ter srebrni na ZOI 2010. Po poročanju avstrijskih medijev, je bil prav on prisoten tudi na kraju tragedije.

To je v zadnjih dobrih dveh letih že tretja podobna nesreča, ki je globoko zarezala v smučarska življenja. Spomnimo, februarja leta 2020 je ob čiščenju novozapadlega snega s strehe padel in se smrtno ponesrečil Jeff Shiffrin, oče najboljše alpske smučarke zadnjih let Mikaele Shiffrin. Ob koncu istega leta pa je ob padcu s strehe življenje izgubil tudi oče najboljšega slovenskega smučarja Žana Kranjca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!