Smučarski spor se seli na sodišče

Alpsko smučanje 24. Jun 202414:38 1 komentar
Tamara Tippler
Foto: Profimedia

Avstrijsko nestrinjanje s predlaganim konceptom trženja medijskih pravic se seli v sodne dvorane. Avstrijska smučarska zveza je namreč vložila tožbo proti krovni organizaciji FIS.

Ko je že kazalo, da se je prah okrog načrtovanega novega sistema trženja televizijskih pravic za smučarske tekme svetovnega pokala nekoliko polegel, pa Avstrijci ne odstopajo od svojih stališč. Pri avstrijski smučarski zvezi (ÖSV) ostro nasprotujejo centralnemu trženju pravic.

“Predsedstvo FIS je s to odločitvijo omejilo konkurenco na trgu. To že vpliva na ÖSV. Grozi nam izguba, ki se bo merila v sedemmestni številki,” je proti vrhu FIS, na čelu katerega je Johan Eliasch, odločno nastopil poslovni direktor avstrijske zveze Christian Scherer.

Ni ostalo le pri ostrih besedah in diplomatskih pritiskih. Avstrijska zveza je namreč proti FIS zdaj uradno vložila tudi tožbo. To informacijo je za APA potrdilo dunajsko višje deželno sodišče. Avstrijski Eliaschu očitajo kršenje načela konkurenčnosti.

Mediji pri naših severnih sosedih ob tem poročajo celo, da pri krovni avstrijski organizaciji razmišljajo o morebitnih alternativnih tekmovalnih rešitvah. Ob tem kot vzorčni model omenjajo serijo deskarskih tekem, za katere bo poskrbel ameriški zvezdnik Shaun White. Vseeno se tovrstna smučarska odcepitev v tem trenutku ne zdi realna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje