Veliko zadovoljstvo Nike Prevc po jubilejni 120. zmagi za slovenske skoke

Smučarski skoki 13. Mar 202421:38 0 komentarjev
Nika Prevc
Foto: Profimedia

Nika Prevc je z zmago na veliki napravi naredila velik korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa. Obenem je poskrbela tudi za poseben mejnik, saj je vpisala jubilejno 120. zmago slovenskih smučarskih skokov v svetovnem pokalu.

Slovenska smučarska skakalka je z današnjim uspehom dosegla že 120. zmago za slovenske smučarske skoke v svetovnem pokalu. Obenem je znova postala najboljša slovenska skakalka po številu zmag (7), saj je za eno prehitela reprezentančno kolegico Niko Križnar, ki jih ima doslej šest, na lestvici slovenskih posamičnih zmagovalcev pa ujela Roberta Kranjca.

“Sem zelo zadovoljna, da sem se zbrala po slabših dopoldnaskih skokih zbrala in spet prikazala dva skoka, ki sta me pripeljala do zelo visoke uvrstitve,” je bila po uspehu kratka Nika Prevc, ki ima v skupni razvrstitvi1370 točk, Pinkelnig pa 1176.

V boju za skupno zmago na norveški turneji in ček za 40.000 evrov po štirih od šestih tekem najbolje čaka domačinki Kvandal, ki ima 1359,2 točke. Druga je Pinkelnig, ki za njo zaostaja za 53,5 točke, tretja pa Prevc, ki ima za Norvežanko 83,7 točke zaostanka.

Precej smole je imela Nika Križnar, ki je bila četrta, stopničke pa so se ji izmuznile le za desetinko točke. Kljub temu lahko Trondheim zapušča zadovoljna, saj je v torek zasedla tretje mesto.

“S svojo predstavo sem zelo zadovoljna. Mogoče je bil prvi skok malce slabši, drugi pa je bil eden boljših na tej skakalnici. Šlo je za 0,1 točke. Na žalost se moram s tem sprijazniti. Upam, da se bo to nekoč vrnilo meni v prid,” je dejala Nika Križnar.

Boilj zgovoren je bil glavni trener Slovenk Zoran Zupančič. “Danes smo lahko izredno zadovoljni z dnevom. Dopoldne na kvalifikacijah nam ni šlo. Skakalnica ima nekaj pasti. Na koncu lep razplet in nova zmaga Nike Prevc, upam, da jo bo to malenkost pomirilo. Res lep rezultat Nike Križnar s četrtim mestom. Moram reči, da ji desetinke znova niso bile naklonjene, a je povsem zraven. Presenetljivo lep rezultat za veliko skakalnico je dosegla Katra Komar. Nekaj več se pričakuje od Eme Klinec, od nje se pričakuje nekaj več, a ima trenutno nekaj težav, zato upam, da se sprosti v Vikersundu,” je misli k smučarskim poletom že preusmeril Zupančič. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!