Vzneseni Kostelić zaključil jadralsko dogodivščino

Alpsko smučanje 30. Nov 202116:40 > 16:47 2 komentarja
Foto: Facebook/Ivica Kostelić

Pred tedni smo poročali o ekspediciji bivšega hrvaškega alpskega smučarja Ivice Kostelića, ki je kot pravi morski volk jadral po svetovnih morjih. Avantura simpatičnega soseda je danes prišla h koncu.

Kostelić se je odločil za jadralski podvig, razmišljal je tudi o nastopu na poletnih olimpijskih igrah.

“Dragi prijatleji! Prepluli smo ocean, za nami je velika zadeva. Človekova usoda je pač taka, da ta ‘brazgotina’, kot vsaka njena sled, traja kratek čas. Valovi so odnesli našo pot in ostaja le še zgodba; ta presega naše sledi in jih dela večne,” je poetično zapis načel večkratni zmagovalec tekem svetovnega pokala.

“S sinočnjim prihodom v cilj Transat Jacques Vabre, sem po 22 napornih dneh uspel prebrati vaša sporočila, ki so mi le še potrdila tisto, kar pomeni največ: da ste bili vedno ob meni in da smo lahko z vami delili isto zgodbo. Hvala vam za to,” je dodal Kostelić.

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić

“Vsakega poduhovljenega človeka čezoceanska plovba preplavi z morjem čustev, še posebej, če gre ob tem za tekmovanje in trud za čim boljši rezultat. Oprostite mi, ker bom analizo rezultata pustil za neko drugo priložnost. Zdaj me pustite, da se najprej spočijem po 22 dneh, ko grmenje valov zamenja tišina varnega pristana in ko blagi nočni vetrič zašepeta utrujenemu mornarju: mirno zaspi,” se je kot nekakšen pesnik izrazil Ivica.

Posadka z imenom Croatia Full of Life je v luki Fort de France na otočju Martinique po 22 dneh tekmovanja zavzela 17. mesto med 45 barkami v razredu 40.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje