Mali kristalni globus Švicarki, Ilka Štuhec v skladu z zimo

Alpsko smučanje 16. Mar 202310:40 > 11:09
Lara Gut Behrami; FOTO: Guliverimage

Ilka Štuhec je danes zaključila sezono z nastopom na superveleslalomu v Andori. Mariborčanka je za krono zime poskrbela z včerajšnjo suvereno zmago na smukaški preizkušnji, danes se ji nastop ni posrečil. Mali kristalni globus gre v Švico, vitrino ga bo po današnji zmagi pospravila Lara Gut Behrami.

Kar pet smučark je bilo pred današnjo preizkušnjo godnih za zmago v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

Vse so bile nagnetene v manj kot petdesetih točkah. Po sedmih tekmah je bila v tej disciplini vodilna Elena Curtoni (332) pred Laro Gut Behrami (313), Cornelio Hütter (307), Ragnhild Mowinckel (306) in Federico Brignone (288).

Domiselno slovo Avstrijke

Zmage se veseli Gut Behrami, ki je s progo opravila odlično in se v medsebojnem obračunu za superveleslalomsko krono otresla vseh konkurentk. To je njen četrti mali kristalni globus v disciplini, zima 2015/2016 je 31-letni tekmovalki iz Sorenga navrgla tudi veliki kristalni globus.

Na superveleslalomu je Lara Gut Behrami tako zmagala že devetnajstič. Več triumfov v tej disciplini svetovnega pokala ima le še Američanka Lidsey Vonn, ki se je ustavila pri številki 29.

Vsaj po štiri male kristalne globuse v tej disciplini imajo še Katja Seizinger (5), Lindsey Vonn (4) in Carole Merle (4). Kot zadnja se je na progo v kratki hlačah narodne noše in “rekelcu” spustila Nicole Schmiedhofer. Avstrijka je danes sklenila svojo športno pot.

Nicole Schmidhofer; FOTO: Guliverimage

Zmagovalka zadnjega smuka Ilka Štuhec, je s štartno številko 24 uprizorila povprečno predstavo in z zaostankom dveh sekund in pol pristala na 22. mestu, kar je premalo za točke svetovnega pokala. Njena najboljša uvrstitev v tej disciplini minulo zimo je Cortina (13. mesto).

Vrstni red, superveleslalom (Soldeu)

1. Lara Gut Behrami (ŠVI) 1:26.70
2. Federica Brignone (ITA) +0,22
3. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0,47
4. Corinne Suter (ŠVI) +0,55
5. Michelle Gisin (ŠVI) +0,82

…..

22. Ilka Štuhec (SLO) +2,42

 

Komentari

Vaš komentar