Flisar v zasneženi Sončni dolini do 4. mesta

Getty Images

Filip Flisar je bil na tekmi smučarjev krosistov za svetovni pokal v Sunny Valleyju (okolica Čeljabinska) večji del proge spredaj, potem pa žal zaostal in dirko končal kot četrti. Zmagal je Francoz Arnaud Bovolenta.

Smučarje in smučarke prostega sloga je na jugu Rusije namesto sonca, na kar sugerira ime kraja (Sunny Valley), pričakalo sneženje in pa temperature pod ničlo. Bovolenta, sicer olimpijski podprvak iz Sočija, je slavil sploh svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Drugi je bil Nemec Tim Hronek, tretji pa še en Nemec Daniel Bohnacker.

V velikem finalu najboljše četverice je najbolje kazalo Flisarju, ki je bil v vodstvu do zadnje tretjine proge, nato pa je v ključnem delu izgubil hitrost, tako da so ga v desnem zavoju proti ciljnim grbinam kar vsi trije tekmeci prehiteli.

Zaključek je bil izjemno razburljiv, odločal je fotofiniš. Bovolenta je v cilju pristal v zaščitni ogradi in se očitno tudi malce poškodoval. Sezona se nadaljuje 5. marca v kanadskem Blue Mountainu, a najbolj nas zanima, česa je Mariborčan sposoben 18. marca na SP v Sierri Nevadi, ko bo branil naslov svetovnega prvaka.