Najboljši Slovenec na 27. mestu, Avstrijcu zmaga tudi na drugi tekmi

Zimski športi - ostalo 16. Dec 202316:06 0 komentarjev
Vid Vrhovnik. FOTO: Profimedia.

Avstrijec Johannes Lamparter je zmagovalec tudi druge tekme tega konca tedna za svetovni pokal nordijskih kombinatorcev v Ramsauu. V zadnjih nekaj sto metrih je bil boljši od vodilnega v skupnem seštevku, Norvežana Jarla Magnusa Riiberja in rojaka Stefana Retteneggerja. Najboljši Slovenec je bil Vid Vrhovnik na 27. mestu.

Točko za svetovni pokal je za las zgrešil Gašper Brecl, ki je bil na koncu 41. Tekaški del na 7,5 km je Brecl začel kot 31., Vrhovnik pa 35. Slednji je na koncu za zmagovalcem zaostal 1:39,8 minute in osvojil 14 točk za svetovni pokal.

Tekmovanje je potekalo po novem, kompaktnem programu, ki predvsem boljšim tekačem zaradi vnaprej določenih zaostankov po skakalnem delu omogoča več možnosti za vrhunski rezultat. Je pa dolžina malce krajša kot na običajnih tekmah po sistemu gundersen.

Za Lamparterja, ki je startal kot četrti z zaostankom 17 sekund, je bila to 12. zmaga v svetovnem pokalu, na koncu je bil od Riiberja hitrejši za 1,6 sekunde, Stefan Rettenegger je zaostal 1,9 sekunde. Njegov brat Thomas Retteneger je po najboljšem skoku zdrsnil na šesto mesto.

V skupnem seštevku je v vodstvu ostal Riiber, ki je zbral 670 točk. Lamparter je po dvojni zmagi v Ramsauu, slavil je tudi v petek, drugi s 580 točkami. Od Slovencev je Vrhovnik zbral 67 točk.

Svetovni pokal se bo nadaljeval sredi januarja v Oberstdorfu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!