Po epskem večeru Olimpije je zmajem čestital tudi Riera

Evropa 2. Avg 20231:02 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Za nogometaši Olimpije je večer, ki ga navijači še dolgo ne bodo pozabili. Zeleno-beli so v Stožicah z 2:1 po pravi nogometni drami ugnali bolgarski Ludogorec in se uvrstili v tretji krog lige prvakov. Svoji nekdanji ekipi je za uspeh čestital tudi Albert Riera.

Albert Riera je zgradil Olimpijo, ki si je pokorila nogometno Slovenijo. Njegov naslednik Joao Henriques pa je iz ‘ferari’, kot je Španec rad poimenoval svoje moštvo, nadgradil v evropsko moštvo, ki je sposobno tekmovati in tudi premagovati precej bolj renomirane evropske tekmece, kakršen je bolgarski Ludogorec.

Po sporu z vodstvom kluba je Riera z zaključkom lanske sezone zapustil klub in pred dnevi sedel na klop s Celja, s katerim je danes iz brniškega letališča poletel proti Portu. V njegovi bližini, v mestu Guimaraes, bo v četrtek s tamkajšnjo Victorio odigral povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Portugalci s prve tekme držijo vodstvo s 4:3.

Albert Riera
Albert Riera. FOTO: Jure Banfi.

Čestitka Olimpiji in vprašanje, kaj bi bilo, če bi bilo

A nogometni obsedenec, kakršen je Španec, seveda ni izpustil ogleda tekme med Olimpijo in Ludogorcem, po katerem se je izkazal s potezo, ki bo verjetno pri navijačih zmajev vsaj malce omilila gnev, s katerim so spremljali njegovo selitev v knežje mesto.

Foto: Zajem zaslona

41-letnik je namreč pod Olimpijino objavo na Instagramu zapisal: “Congrats!” (čestitam, op. prev.) in dodal ‘čustvenček’ z aplavzom. Če se bodo zmaji v naslednjem krogu udarili z Galatasarayem, potem bo nekje globoko v Rieri zagotovo ostala misel, kaj bi bilo, če bi bilo in bi se lahko pomeril s klubom, pri katerem je pustil velik pečat in ga še vedno nosi v svojem srcu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!