Olimpijina hobotnica znova zablestela, ko je bilo najpomembneje (VIDEO)

Evropa 1. Avg 202322:49 1 komentar
Matevž Vidovšek
Foto: Aleš Fevžer

Matevž Vidovšek je znova veliki junak Olimpije. V zadnjih sekundah tekme proti Ludogorcu je ubranil enajstmetrovko in poskrbel, da bodo Ljubljančani prvič v svoji zgodovini nastopali v skupinskem katerega izmed evropskih tekmovanj.

Že res, da je Timi Max Elšnik zabil vse tri zadetke na dveh tekmah proti Ludogorcu, a po uspehu in napredovanju Olimpije v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov se bo največ govorilo o vratarju. Matevž Vidovšek je namreč v izdihljajih tekme ubranil enajstmetrovko vezistu Kirilu Despodovu in Olimpijo popeljal do evropske jeseni.

Obramba Vidovška:

Vidovšek je poskrbel za delirij na tribunah stadiona Stožice. Takoj za ubranjeno enajstmetrovko je namreč glavni sodnik odpiskal konec tekme in slavje se je lahko začelo.

Olimpija se je sicer znašla v zaostanku, vratarja domačih je s prostega strela premagal prav Despodov. Timi Max Elšnik je kmalu izenačil, ob koncu tekme pa Zmaje tudi popeljal v vodstvo. Despodov je bil na koncu tragični junak Bolgarov, ki se poslavljajo od možnosti za nastop v ligi prvakov.

Vrhunci tekme:

Olimpijo v naslednjem krogu čaka zmagovalec dvoboja Galatasaray – Žalgiris.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje