Luka Dončić znova na delovnem mestu

Košarka 24. Okt 20239:05 1 komentar
Luka Dončić: FOTO: Jerome Miron-USA TODAY Sports via Guliver

Po kar dvotedenski prilagojeni vadbi zaradi lažje poškodbe mečne mišice je Luka Dončić opravil celoten trening z ekipo Dallasa in bo tako, kot vse kaže, vendarle zaigral na prvi tekmi nove sezone proti San Antonio Spurs.

Francoski čudežni deček Victor Wembanyama odšteva dneve do uradnega debija v ligi NBA. Kar 224 centimetrov visoki 19-letni Francoz, katerega razpon rok naj bi presegel komaj verjetnih 240 centimetrov, bo s SA Spurs v noči na četrtek gostil Dallas. Pri slednjem so ta teden zaključili pogovore, po katerih bo avstralski reprezentant Josh Green podpisal novo triletno pogodbo za dodatnih 41 milijonov ameriških dolarjev.

A navijače Dallasa, ki si še vedno niso povsem opomogli od slabe minule sezone, je v dobro voljo spravila tudi ponedeljkova vest o tem, da je prvi zvezdnik Luka Dončić brez večjih težav opravil celoten trening z ekipo. To se je zgodilo prvič po dveh tednih. Ljubljančan je namreč dan pred pripravljalno tekmo z Realom v Madridu staknil poškodbo mečne mišice, zato je 10. oktobra proti nekdanjemu delodajalcu igral le simboličnih pet minut, nato pa je treniral samostojno.

Opravil je tudi več pregledov z magnetno resonanco, ki so sicer potrdili poškodbo, a ovrgli sume na hujše težave. Podobno je bilo že poleti, ko je med reprezentančno akcijo govoril o poškodbi stegenske mišice. “Luka je opravil trening. Brez težav. Tudi jutri bo vadil, potem pa bomo videli, kako naprej,” je svoj optimizem v luči četrtkovega odprtja sezone 2023/24 brzdal trener Jason Kidd, ki je poleti prevetril ekipo, strokovnjaki pa daleč največ pričakujejo od naveze Luka Dončić-Kyrie Irving.

Luka Dončić. FOTO: Profimedia

Za najboljšega slovenskega košarkarja bo to že šesta sezona v najmočnejši ligi na svetu. Doslej je kar štiri kronal z uvrstitvijo v najboljšo peterko, prav tolikokrat pa je nastopil tudi na tekmi zvezd. A bolj kot peta zaporedna uvrstitev med elito, ki je obenem tudi nadgradnja priznanja za novinca leta v krstni sezoni 2018/19, Dončića zanima ekipni uspeh. Še najraje bi uresničil napovedi legendarnega Shaquilla O’Neala, ki je prav Dallas označil za kandidata za naslov prvaka lige.

V pripravo na sezono je LD 77 vložil največ osredotočenosti, energije in tudi denarja doslej. Že kmalu po aprilski vrnitvi v Slovenijo se je zglasil pri osebnem kondicijskem trenerju Anžetu Mačku. Ta mu je pripravil celosten program kondicijske vadbe, ki ga je Luka kombiniral s košarkarskimi treningi. Vadbeno dvorano je nato najel tudi med oddihom na Hrvaškem, pozneje pa se je tekmovalnemu ritmu prepustil v zahtevni reprezentančni akciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje