Veliko priznanje za Dončića, hkrati pa tudi velika obveznost

Košarka 20. Okt 20238:35 2 komentarja
FOTO: Profimedia

Sezona lige NBA je pred vrati, strokovnjaki oziroma analitiki se širokoustijo ter napovedujejo takšne in drugačne scenarije, slovenskim ljubiteljem košarke pa je pozornost "ukradla" prognoza nekdanjega centra Los Angeles Lakers Shaquilla O'Neala, ki je namenila priznanje Luki Dončiću.

Čeprav ima Dallas kar nekaj kritikov in skeptikov, ki ne verjamejo niti v to, da bo teksaška ekipa dosegla končnico, pa je O’Neal prepričan v nasprotno.

Kot analitik programa kabelske televizije TNT, je “Shaq” v hitri napovedi za novo sezono, ki so jo izvedli ustvarjalci video igrice NBA 2K, pompozno napovedal: “Najkoristnejši igralec lige bo Nikola Jokić, novinec leta Victor Wembanyama, najbolj bo napredoval Ben Simmons, naslov pa bodo osvojili Dallas Mavericks.” V napovedi sodelujeta še član ekipe San Antonio Spurs, Francoz Wembanyama in član ekipe Oklahoma City Thunder, Avstralec Josh Giddey.

Dallas na čelu z Dončićem in Kyriejem Irvingom, ima – v primeru, da ne bo poškodb – kar nekaj orožij. Vodilnemu duetu bodo na pomoč priskočili Grant Williams, Seth Curry in novinec na centrski poziciji Dereck Lively II. V ekipo se vračata tudi Josh Green in Jaden Hardy, tako da gre optimizem O’Neala kar razumeti. Luka in soigralci sezono začnejo v sredo 25. oktobra proti San Antonio Spurs.

O’Neal pogosto nameni besede hvale na račun igralcev iz območja bivše skupne države, našo regijo pa tudi rad obišče. V karieri je “DJ Diesel”, kot je njegov glasbeni psevdonim, nosil drese Orlanda, LA Lakers, Miamija, Phoenixa, Clevelanda in Bostona.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje