Efes ponižal nebogljeni Fener in se uvrstil v finale

Evroliga 17. Maj 201919:30 > 19:43
Twitter

Anadolu Efes je dobil prvo polfinalno tekmo Final Four turnirja proti Fenerbahčeju in se povsem zasluženo uvrstil v veliki finale. V dvoboju turških velikanov je Efes danes predvsem v drugem polčasu nadigral neraspoloženi Fener in slavil z 92:73.

Anadolu Efes je po odličnem rednem delu sezone in playoffu danes še nadgradil svojo odlično in zgodovinsko sezono ter se z zanesljivo predstavo uvrstil v veliki finale Final Four turnirja, ki letos poteka v Baskoniji.

Malce oslabljeni Fenerbahče, ki je redni del sezone končal na prvem mestu je z legendarnim Željkom Obradovičem suvereno izgubil turški obračun proti Anadolu Efesu z 92:73. Po prvem polčasu je bilo vse skupaj še zelo izenačeno, vendar v drugem smo bolj kot ne na parketu spremljali samo še Efes, ki se je torej kot prvi uvrstil v veliki finale.

Prvo četrtino je Fener v zaključku dobil z 20:19. V nadaljevanju pa so se stvari na parketu začele obračati. Efes je do konca prvega polčasa pobegnil na +5. Na začetku drugega se je Fener nekaj časa se tesno držal nasprotnika potem pa začel popuščati v vseh segmentih košarke in prednost Efesa se je iz minute v minuto povečevala. In že nekaj minut pred koncem je bilo jasno, da se je Anadolu Efes kot prvi uvrstil v veliki finale letošnjega Final Four turnirja.

Junaka velike zmage sta bila Shane Larkin in Vasilije Micič. Skupaj sta namreč dosegla kar 55 točk. Američan Larkin je dvoboj končal pri 30. točkah, ob metu iz igre 9/14 ob 7 podajah in prav toliko skokih si je prislužil naziv igralca tekme z indeksom 43.

Pri Fenerbahčeju je bil strelsko najbolj razpoložen Jan Vesely, ki je dosegel 14 točk.