Po napaki štafete še en spodrsljaj najhitrejšega Slovenca

Atletika 11. Jun 202414:12 1 komentar
Anej Čurin Prapotnik. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Slovenska štafeta 4x100 metrov je evropsko prvenstvo v Rimu v kvalifikacijah končala brez rezultata, potem ko je naredila napako v zadnji predaji, v kateri sta bila Andrej Skočir in Anej Čurin Prapotnik. Najhitrejši Slovenec si je po nastopu privoščil še en spodrsljaj, saj ni želel dajati izjav.

Potem ko je slovenska štafeta 4×400 metrov zaradi poškodb včeraj odpovedala nastop, je šla danes v ogenj sprinterska štafeta 4×100 metrov. Tudi njena rimska zgodba se je končala klavrno. Po napaki v zadnji predaji je ostala brez rezultata.

“Začeli smo dobro kot tudi na balkanskem prvenstvu, z Matevžem Šuštaršičem imava to predajo dobro naštudirano. V Izmirju je napako naredila druga predaja, tokrat je bila uspešna. Nato pa je Čurin pobegnil ali pa je Skočirja malo zmanjkalo. Pogledati bomo morali posnetek, saj sam nisem dobro videl, kaj se je zgodilo, ker so mi tekmovalci zakrili pogled. Če bi zadnja predaja stekla, kot bi morala, bi bili blizu državnemu rekordu ali pa bi ga celo tekli,” je po nastopu povedal Jernej Gumilar, ki je tekel v prvi predaji.

Slovenska štafeta ni prišla do cilja. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Najhitrejši Slovenec ni želel dajati izjav

Napako sta v zadnji predaji naredila Andrej Skočir in Anej Čurin Prapotnik, ki si je malo za tem privoščil še en spodrsljaj.

Po neuspešnem nastopu novinarjem, ki poročamo z evropskega prvenstva v Rimu, namreč ni želel dajati izjav.

Atletika v slovenskem medijskem prostoru že nekaj časa ne uživa statusa, ki bi si ga kot kraljica športa – sploh ob uspehih iz zadnjega obdobja -, zaslužila.

Če se bo njeno bistvo – to so seveda atleti in atletinje – skrivalo pred javnostjo, v prihodnosti ne bo nič bolje. Prej nasprotno. Še slabše bo.

Jernej Gumilar. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Najmlajši član reprezentance kot zgled

Še prej kot ob uspehih, ko je to najlažje, je treba pred javnost stopiti ob neuspehih. Pa četudi je to v slabih trenutkih še tako težko. Brez skrbi, ne zaradi novinarjev, ampak nasprotno. Zaradi atletov in atletike.

Spodrsljaj 21-letnega sprinterja, ki s priponko “najhitrejši Slovenec” nosi dodatno odgovornost, lahko pripišemo mladosti in neizkušenosti. Po marčevskem debiju, tekel je dvoranskem prvenstvu v Glasgowu, nastopa šele na drugem velikem članskem tekmovanju. Verjamemo, da se bo iz njega kaj naučil.

Ob tem za konec dodajmo, da je pred novinarje stopil Gumilar, ki je debitant na velikih članskih tekmovanjih in tudi najmlajši član ekipe. Ne samo štafete, ampak celotne slovenske reprezentance, ki nastopa v Rimu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje