Veliko slovensko razočaranje v Rimu. “Od ena do deset? 15!”

Atletika 11. Jun 202411:26 0 komentarjev
Poklapana Anita Horvat po prihodu v cilj. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Anita Horvat, ki je v Rim odpotovala z željo po medalji v teku na 800 metrov, je evropsko prvenstvo končala v polfinalu. Razočaranje po nastopu je bilo veliko.

Po prvi polfinalni skupini ženskega teka na 800 metrov, v kateri je zelo hiter tempo narekovala prva favoritinja za naslov, Britanka Keely Hodgkinson, je bilo jasno, da bo morala Anita Horvat za nastop v finalu najverjetneje osvojiti eno od prvih treh mest v skupini ali pa se, če bi se tja želela uvrstiti po času, teči sekundo hitreje od svojega najboljšega letošnjega rezultata (2:00,32).

Ena naših najboljših atletinj v zadnjih letih je tek začela pogumno in se postavila na čelo skupine, potem pa pustila, da so jo sotekmovalke prehitele in jo postavile v neugoden položaj, v katerem je bilo veliko spotikanj.

Po 600 metrih je bilo jasno, da s finalom najverjetneje ne bo nič, na koncu pa je naša tekmovalka povsem popustila in v cilj prišla kot zadnja v svoji skupini.

Z rezultatom 2:04,30 je za skoraj tri sekunde zaostala za predzadnjo v svoji skupini.

“Morala sem se ustaviti in izgubila stik”

“Najprej sem šla naprej. Nisem želela ostajati zadaj. Nekaj časa sem narekovala tempo, potem so šle sotekmovalke naprej in začelo se je spotikanje,” je po nastopu povedala 27-letna slovenska reprezentantka.

Po prvem krogu se je spravila v neugoden položaj. FOTO: Profimedia

“Začela sem se spotikati. Sploh v prvi krivini zadnjega kroga sem se desetkrat spotaknila. Tekmovalka za mano me je pohodila. Potem sem se priključila skupini, ampak so me tekmovalke zaprle. Morala sem se ustaviti, drugače bi padla. Takrat sem izgubila stik,” je nadaljevala druga najhitrejša Slovenka v zgodovini teka na 800 metrov (1:58,73).

“Bila je kratka sezona. Imela sem samo tri tekme do zdaj. Ponavadi je velika tekma avgusta in imam celo tekmovalno sezono za sabo. Imela sem tudi nekaj zdravstvenih težav. Tudi zaradi tega bi bilo bolje, da bi bila tekma pozneje,” je še povedala o razlogih za veliko razočaranje.

“Razočaranje od ena do deset? 15!”

“Kako zelo razočarana sem? Od ena do deset – 15!” je kratko in jasno odgovorila.

Seveda pa sezone še ni konec. Pred njo je še veliko tekem. Tudi najpomembnejša, ki se zgodi na vsaka štiri leta. Olimpijske igre v Parizu, za katere ima že nekaj časa izpolnjeno normo.

“Naslednji cilj so olimpijske igre,” je za konec povedala nekdanja tekačica na 400 metrov, ki si za pogumno zastavljene cilje pred prihodom v Rim zasluži oceno 15 na lestvici od ena do deset. Ocena izvedbe? Precej, precej slabša …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!