Gajser peti v Veliki Britaniji

Getty Images

Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v Matterley Basinu v Veliki Britaniji v elitnem razredu MXGP osvojil peto mesto, potem ko je bil tretji v prvi in peti v drugi vožnji.

Gajser je prvo vožnjo, kvalifikacije je v soboto končal na četrtem mestu, dobro začel in bil blizu Cairoliju in Herlingsu, potem pa sta si njegova tekmeca le nabrala nekoliko večjo prednost. Dolgo je vodil Italijan, toda ob tesnem boju dva kroga pred koncem je ob dotiku obeh tekmecev padel in vodstvo ter zmago v prvi vožnji moral prepustiti Nizozemcu, a je imel še dovolj prednosti pred Gajserjem, da je ostal drugi.

V drugi vožnji je imel Gajser več težav, takoj po štartu se je komaj izognil padcu, pozneje pa se je boril za mesta pod najboljšimi tremi. V zadnjih krogih pa je v boju s Febvrom in Belgijcem Clementom Desallom končal na petem mestu.

Zmagal je vodilni v SP-ju Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je dobil obe vožnji. Dirko za VN Britanije je na skupno drugem mestu končal svetovni prvak Italijan Antonio Cairoli. Tretji je bil Francoz Romain Febvre, tretji iz druge vožnje.