Bo Schumacher dobil novo priložnost?

Avtomoto 28. Maj 202416:27 0 komentarjev
Mick Schumacher
Foto: James Gasperotti via Guliver

Nemški dirkač Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, bo morda vendarle dočakal drugo priložnost za kariero v formuli ena. Zadnjič je bil del kraljice motošporta v sezoni 2022.

Mick Schumacher je bil del formule ena dve leti, obe je vozil za Haas v obdobju, ko je bilo to ameriško moštvo daleč najslabšo v karavani. V drugi, ko je bil bolid vendarle vsaj malenkost konkurenčnejši, je prikazal nekaj dobrih predstav, a so bile le-te preredke, da bi svojo kariero med elito podaljšal še v tretjo sezono.

Potem ko se mu je Haas odrekel, ga je za rezervnega dirkača podpisal Mercedes. Šef ekipe Toto Wolff je večkrat zatrdil, da si Mick zasluži novo priložnost. Morda jo bo v prihodnje tudi dočakal. Nemški portal f1-insider poroča, da bi se lahko 25-letni sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja pridružil Williamsu. Gre za moštvo, ki sodeluje z Mercedesom in v katerem ima nekaj besede tudi slovita nemške trikraka zvezda.

Pri slovitem angleškem moštvu, ki je bilo nekdaj gonilna sila formule ena, so šteti dnevu ameriškemu dirkaču Loganu Sargeantu. To sezono je eden treh dirkačev, ki še niso osvojili točke, ob tem nikoli ni končal dirke višje od 14. mesta, ob tem pa proti moštvenemu kolegu Alexu Albonu še nikoli ni dobil dvoboja za višji startni položaj. Vključno z lansko sezono je razmerje že 29:0 v korist Tajca.

Šef ekipe James Vowles je bil v zadnjem obdobju zelo kritičen do Američana: “Res je, njegova prihodnost visi na nitki. Mora se izkazati, pri tem pa mu bom pomagal. Do takrat pa se bomo pogovarjali z drugimi dirkači, saj moramo razmišljati o dirkaški zasedbi za prihodnje sezone.”

Ob tem velja dodati, da ima Sargeant pogodbo, ki se mu izteče s koncem letošnje sezone, sestavljeno tako, da ga lahko Williams kadarkoli odpusti. Zato se že nekaj časa pojavljajo govorice, da bi ga lahko že med letošnjo sezono zamenjalo novo ime. Precej se je govorilo o supertalentu Kimiju Antonelliju, ki letos dirka v Formuli 2, a je pri 17 letih še premlad za preskok na najvišjo raven, razen v primeru, ko bi mu FIA dovolila izjemo. Mladi Italijan naj bi bil celo v igri, da prihodnje leto zamenja Lewisa Hamiltona v Mercedesu, je namreč član njihove dirkaške akademije.

Mickov stric Ralf Schumacher sicer pravi, da se mu zdi verjetneje, da bi njegov nečak priložnost dočakal pri Alpinu. Nenazadnje letos dirka v seriji WEC prav z njihovim bolidom. Ob tem pa je zelo v zraku prihodnost Estebana Ocona, s katerom so Francozi že dlje časa nezadovoljni, po zadnji dirki v Monaku, ko je trčil v moštvenega kolega Pierra Gaslyja, pa še toliko bolj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!