V zraku ostaja vprašanje Žana Kranjca

Alpsko smučanje 28. Maj 202412:54 0 komentarjev
Žan Kranjec. Foto: Profimedia

Prenovljeno vodstvo alpskih disciplin pod streho Smučarske zveze Slovenije po nedavnem burnem odzivu dela strokovne srenje zdaj vendarle obljublja več sredstev za priprave.

Olimpijski podprvak in veleslalomski prvokategornik Žan Kranjec pod budnim očesom strokovnjaka za telesno pripravo Mitje Bračiča v Ljubljani še naprej niza kondicijske treninge. Njegove misli ob tem niso povsem čiste, saj slika prihajajočih zimskih treningov medtem še ni dorečena.

Kandidat za novega trenerja ekipe za tehnični disciplini ostaja Miha Verdnik, ki se bo ta teden vnovič zglasil na sestanku pri vodji panoge Matjažu Šarabonu. Obe strani sta nam pretekli teden potrdili, da so bila razhajanja ob prvem srečanju precejšnja. Navezovala so se tako na razpoložljiva sredstva kot tudi na obliko delovanja ekipe. Od razpleta teh pogovorov ne bo odvisen le položaj Kranjca, temveč tudi status najbolj nadarjenega smučarja novega rodu Mihe Oserbana.

Optimistični toni pa medtem prihajajo iz ženske ekipe za tehnični disciplini. Če so bili v taborih več tekmovalk še pretekli teden nezadovoljni s ponujenimi sredstvi za priprave in izvedbo tekmovalne sezone, pa so zadnji dnevi prinesli zasuk. Popravljeni predlog finančnih okvirov naj bi bil za trenerje vendarle precej bolj sprejemljiv. Zdi se, da bodo zdaj trenerji vendarle sprejeli izziv. Šarabona, ki je očitno našel več sredstev za ekipe svetovnega pokala, vseeno čaka še nekaj odprtih poglavij, preden bo lahko predsednik Janez Bijol sklical sejo alpskega zbora, na kateri bodo predstavniki klubov razpravljali o predlaganih sestavah tekmovalcev in trenerjev ter proračunu. Dotlej ostaja odprto tudi vprašanje koncepta mladinskega smučanja, kar naj bi bila v naslednjem obdobju ena od prioritet novega vodstva.

Denis Šteharnik in Neja Dvornik. Foto: Aleš Fevžer

Predlog ekip svetovnega in evropskega pokala

Moški – tehnični disciplini

Tekmovalci: Žan Krajec, Tijan Marovt, Anže Gartner in Miha Oserban

Predlagana trenerja: Miha Verdnik in Sergej Poljšak

Moški – hitri disciplini

Tekmovalci: Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh

Predlagana trenerja: Aleš Brezavšček in Natko Zrnčič-Dim

Ženske – hitri disciplini

Tekmovalka: Ilka Štuhec

Trener v samostojni ekipi: Aleš Gorza

Ženske – tehnični disciplini

Tekmovalke: Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik, Nika Tomšič, Anja Oplotnik in Caterina Sinigoj

Trenerji: Mitja Kunc, Denis Šteharnik in Boštjan Božič

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!