Nagrada za Pogačarjevo prevlado: nova pogodba z astronomsko plačo?

Kolesarstvo 28. Maj 202415:34 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Po veličastni zmagi na Giru je Tadej Pogačar obkljukal še enega od sezonskih in življenjskih ciljev, zdaj pa ga pred dirko po Franciji vendarle čaka nekaj prostih dni. S predstavami Slovenca so jasno izjemno zadovoljni tudi v ekipi UAE Emirates, kjer naj bi mu že ponujali novo pogodbo s še višjim plačilom.

Za Tadejem Pogačarjem je res izjemna dirka po Italiji, kjer je letos sicer nastopil prvič. Na Giru je zbral šest etapnih zmag in bil v skupnem seštevku za skoraj 10 minut boljši od najbližjega zasledovalca Danija Martineza.

Izjemno dirkanje pri naših zahodnih sosedih se močno pozna na lestvici Mednarodne kolesarske zveze, kjer je Pogačar postal prvi kolesar v zgodovini, ki je presegel ne samo 8000, ampak tudi 9000 točk.

Z norimi vožnjami, pa ne samo v letošnji sezoni, ampak že prej, s katerimi si je slovenski zvezdnik že pri 25 letih zagotovil mesto med velikani kolesarstva, so seveda zadovoljni tudi v ekipi UAE Emirates. Po poročanju vedno dobro obveščene Gazzette dello Sport pa naj bi ga zdaj še nadgradili.

Po informacijah italijanskih kolegov naj bi emirati Pogačarju ponujali podaljšanje pogodbe vse do leta 2029 ali celo 2030. Trenutno ima prvi kolesar sveta z ekipo z Bližnjega vzhoda sodelovanje sklenjeno do konca sezone 2027, letno pa zasluži približno šest milijonov evrov, s čimer je daleč najbolje plačani kolesar v karavani. V novi pogodbi pa bi se ta številka lahko zvišala na, še pred nekaj leti za kolesarstvo nepredstavljivih, osem milijonov evrov.

Pogačar je sicer član zasedbe UAE Emirates že vse od leta 2019, ko se je prebil med člane, kamor je prestopil iz ljubljanskega Roga. Z emirati ima že ves čas sklenjeno dolgoročno pogodbo, saj se v moštvu zavedajo, da lahko z njim dosežejo najbolj zaželene lovorike, kar je Tadej pred letošnjim Girom dokazal že na dveh Tourih de France (2020, 2021), šestih spomenikih in številnih drugih tedenskih in enodnevnih klasikah.

Tadej Pogačar Giro 2024
Foto: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!