Italijani na mizo postavili vrečo denarja

Avtomoto 7. Dec 202321:16 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Moštvo formule ena iz Maranella je blizu dogovora s Charlesom Leclercom na podaljšanje pogodbe, ki se mu sicer izteče že s koncem sezone 2024. Monačanu se obeta velika povišica.

Navijači Ferrarija si lahko oddahnejo. Charles Leclerc, ki se je zadnja leta uveljavil kot eden najboljših dirkačev formule ena, ostaja član poskočnega konjička. Manjka praktično zgolj še uradna objava moštva, poročajo v Italiji.

26-letni Monačan je brez dvoma eden najhitrejših voznikov v karavani. Morda v iskanju tisočink v vožnji na čas celo najhitrejši. Čeprav je Ferrari le redkokateri dirkaški konec tedna najhitrejši bolid, je v karieri zbral že 23 najboljših startnih položajev. Števec zmag je sicer šele pri številki 5 in uvrstitev na zmagovalni oder pri 30.

Charles Leclerc. Foto: Profimedia

Italijani brez dvoma verjamejo, da lahko z Leclercom v prihodnje napadejo tudi svetovni naslov, a bodo morali najprej končati ali vsaj pošteno zmanjšati prevlado Red Bulla. Monačan naj bi v podpis prejel novo petletno pogodbo. Prva tri leta bodo zagotovljena, nato obstaja še možnost podaljšanja za dodatni dve sezoni, poroča portal Formu1a uno.

Njegova plača naj bi močno poskočila, s trenutnih 20 na kar 50 milijonov evrov, a naj bi bil del vezan tudi na uspešnost. Če bo podpis postal tudi uraden, bo Leclerc torej v sedežu ostal vsaj do sezone 2026, prve z novimi in močno spremenjenimi regulacijami.

Tudi Carlosu Sainzu se sicer pogodba izteka s koncem sezone 2024 in si želi podaljšanja vsaj za dve sezoni. Italijani naj bi mu sicer ponujali dodatno eno leto.

Nova sezona se bo sicer začela že konec februarja s prvim treningom, prvič pa bodo rdeče luči ugasnile 2. marca – za VN Bahrajna. Prihodnje leto je na sporedu rekordnih 24 dirk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!