Bo formula 1 že kmalu dobila novo eksotično prizorišče?

Avtomoto 23. Apr 202419:20 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Svetovno prvenstvo v formuli 1 utegne v bližnji prihodnosti dobiti novo eksotično prizorišče. Vse večjo željo za organizacijo dirke namreč kažejo na Tajskem.

Država dirkača moštva Williams, Alexa Albona, se vse resneje zanima za gostovanje ene od velikih nagrad formule 1. Ambicije je potrdil tudi tamkajšnji premier Srettha Thavisin, ki se je danes sestal z izvršnim direktorjem F1 Stefanom Domenicalijem. “Tajska je sposobna gostiti formulo 1 v Bangkoku,” je na družbenem omrežju X po zaključenem sestanku zapisal tajski predsednik vlade.

Tajski vladni tiskovni predstavnik je po poročanju tamkajšnjih medijev zatrdil, da bi dirko lahko speljali po ulicah starega dela Bangkoka, ki slovi po številnih znamenitostih, a tudi po hudih prometnih zamaških in drugih infrastrukturnih problemih.

Pobudo za gostovanje formule 1 je sicer sprožil prav tajski predsednik vlade, v želji, da bi država povečala svojo prepoznavnost in privabila še več turistov, s tem pa tudi okrepila gospodarstvo, ki si od pandemije covida-19 še ni povsem opomoglo.

Tajska še nikoli ni organizirala dirk formule 1, vendar pa vsako leto gosti dirko svetovnega motociklističnega prvenstva MotoGP v Buriramu. Željo po prihodu najboljših dirkačev je sicer pred leti izrazil tudi Vietnam, ki bi moral svojo prvo Veliko nagrado Formule 1 gostiti leta 2020, vendar je bila dirka prav zaradi pandemije odpovedana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!