Zakaj ni novic o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja?

Avtomoto 28. Okt 202316:20 0 komentarjev
Michael Schumacher
Foto: Profimedia

Konec letošnjega decembra bo minilo natanko deset let od hude smučarske nesreče sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja. Kljub že dolgo pretečeni dobi od tragičnega dogodka pa javnost še vedno ne ve, kakšno je zdravstveno stanje Nemca.

Številni navijači danes 54-letnega Schumacherja se še vedno sprašujejo kaj se dogaja z nekdanjim dirkačem formule 1. Čeprav bo 29. decembra minilo deset let od njegove nesreče, pa o zdravstvenem stanju Nemca ni znano skoraj nič. Zakaj je tako, je sedaj razkril Schumacherjev odvetnik Felix Damm, ki pravi, da se za tem skriva zelo dobro premišljen načrt.

“Vedno je šlo za zaščitno zasebosti. Seveda smo veliko razpravljali o tem,” je v pogovoru za revijo Legal Tribune povedal Damm in priznal, da so premišljevali tudi o tem, da bi objavili poročilo o zdravstvenem stanju dirkaške legende, a do tega ni prišlo zaradi določenih pomislekov.

“Če bi to napravili, se stvari ne bi ustavile pri tem. Takšno poročilo bi lahko mediji znova in znova pograbili in se spraševali, kako je videti zdaj ali pa en, dva, tri mesece po izdanem poročilu,” je dejal Schumacherjev odvetnik, ki s Schumacherjem sodeluje zadnjih 15 let, in pristavil, da bi v tem primeru zelo težko sledili temu, kaj se o dirkaču poroča in proti temu ustrezno ukrepali.

Foto: Profimedia

Schumacher sicer še vedno okreva po grozljivem padcu med smučanjem v francoskih Alpah, ko je z glavo zadel kamen. Po nesreči so sicer sledile splošne informacije o njegovih poškodbah, ki so bile po besedah Damma sicer precej zasebne narave.

Z nesrečo se je medijski pritisk seveda močno spremenil. Še vedno imam v glavi podobe številnih novinarjev in fotografov, ki so pred bolnišnico v Grenoblu nekaj dni po nesreči čakali na informacije. Da bi zmanjšali pritisk, so bile prve splošne informacije o poškodbah podane na novinarskih konferencah, na katerih so bili prisotni tudi zdravniki. To je bila pravzaprav vsebina, ki je veljala za zasebno. To je bilo pravzaprav novo. Do takrat so bile informacije o zasebnih zadevah pravzaprav popoln tabu,” je med drugim še povedal Damm. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!