Karavane Formule 1 letos ne bo v Singapur

Avtomoto 4. Jun 202119:19 0 komentarjev
Singapur. Foto: guliverimage

Dirke za Veliko nagrado Singapurja letos ne bo. Vodilni pri Formuli 1 in singapurske oblasti so se tako odločili zaradi omejitev glede širjenja novega koronavirusa.

Velike nagrade Singapurja na koledarju Formule 1 ne bo že drugo leto zapored, tudi lani je bil usoden covid-19. Pri Formuli 1 že iščejo alternativno progo, ki bi nadomestila mankajoči Singapur. Med resnimi kandidati sta Turčija in Kitajska, ki sta v prvem delu sezone izgubili svoji dirki, sedaj pa je mogoče, da dobita veliko nagrado v jesenskem terminu. Možno je tudi, da bosta v Združenih državah Amerike potekali dve dirki.

Velika nagrada Singapurja bi sicer morala potekati 3. oktobra. Formula 1 se tako še vedno sooča s številnimi izzivi glede organizacije letošnjih dirk. Še vedno so na rdeči listi Velike Britanije Brazilija, Turčija in Združeni Arabski Emirati, kar pomeni, da Britance v primeru vrnitve iz katere od naštetih držav, čaka karantena. Glede na to, da ima večina moštev Formule 1 sedež prav na otoku, koledar še ni dokončno potrjen in se bo najverjetneje še spreminjal.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!