Velike napetosti pri Red Bullu: bo Verstappen končal pri Mercedesu?

Avtomoto 4. Mar 20248:50 1 komentar
Christian Horner (levo) in Jos Verstappen; Foto: Profimedia

Čeprav so prepričljivo dobili uvodno dirko sezone, je v moštvu Red Bull vse prej kot mirno. Za napetosti je poskrbel oče zmagovalca velike nagrade Bahrajna in trikratnega svetovnega prvaka Maxa Verstappna, Jos Verstappen, ki si želi odhoda šefa ekipe Christiana Hornerja.

Jos Verstappen je pred dirko v Bahrajnu, ki se je za Red Bull razpletla sanjsko, uperil puščice proti šefu avstrijskega moštva Christianu Hornerju. Jabolko spora ostajajo obtožbe na račun Britanca zaradi domnevnega neprimernega vedenja do sodelavke, vendar pa je bil 50-letnik po opravljeni neodvisni preiskavi spoznan za nedolžnega.

“Dokler ostaja na svojem položaju, bo prihajalo do napetosti. Ekipi grozi, da bo razpadla. Tako ne more iti več naprej. Eksplodiralo bo,” je za Daily Mail dejal oče Maxa Verstappna, Jos.

Ni skrivnost, da so odnosi med Josom Verstappnom in Hornerjem že dolgo časa zelo napeti, nekateri mediji pa so prepričani, da je prav Nizozemec zanetil afero, ki je v zadnjih mesecih pretresala Red Bull in karavano formule 1. “Ni težav. Ekipa je enotna in ostaja osredotočena na dirkanje,” je sicer za Sky Sports zatrdil tiskovni predstavnik Red Bulla.

Christian Horner
Foto: Guliverimage

A spor med Josom Verstappnom in Hornerjem še zdaleč ni nedolžen in utegne imeti dolgoročne posledice tako za Red Bull kot Maxa Verstappna, pa so prepričani pri časniku Sunday Telegraph. Ta trdi, da se je oče aktualnega svetovnega prvaka v Bahrajnu sestal z glavnim možem Mercedesa Totom Wolffom, s katerim naj bi razglabljal o morebitnem prestopu svojega sina k srebrnim puščicam.

Ne glede na govorice pa je jasno, da do tako dramatičnega razvoja dogodkov bržkone ne bo prišlo pred letom 2026, ko bo prišlo do novih regulacij pogonskih sklopov. Vse dotlej naj bi namreč Red Bull ohranil svoj primat najboljšega moštva v formuli 1.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje