Znana usoda prvega moža Red Bulla

Avtomoto 28. Feb 202417:10 0 komentarjev
Christian Horner
Foto: Profimedia

Vodja ekipe Red Bull Christian Horner je bil po dolgotrajni preiskavi oproščen obtožb neprimernega vedenja.

Ekipa Red Bulla je v začetku februarja začela neodvisno preiskavo, potem ko je Hornerja sodelavk obtožila nadzorovanja in neprimernega vedenja.

“Neodvisna preiskava obtožb proti gospodu Hornerju je končana in Red Bull lahko potrdi, da je bila pritožba zavrnjena. Pritožnik ima pravico do pritožbe,” so zapisali pri Red Bullu.

“Red Bull je prepričan, da je bila preiskava poštena, stroga in nepristranska. Poročilo o preiskavi je zaupno in vsebuje zasebne podatke strank in tretjih oseb, ki so pomagale pri preiskavi, zato ga iz spoštovanja do vseh vpletenih ne bomo dodatno komentirali,” so še dodali pri ekipi forumule 1.

50-letni Horner je obtožbe odločno zanikal, ko je 5. februarja odjeknila novica o preiskavi. V celotnem postopku je nadaljeval s svojo vlogo in bo ostal vodja ekipe.

Pritisk na Red Bull, da razreši situacijo pred otvoritveno dirko sezone formule 1 2024, ki bo ta konec tedna v Bahrajnu, se je stopnjeval, sama formula 1 pa je pozvala k rešitvi v najkrajšem možnem času.

Trikratni svetovni prvak Max Verstappen je na vprašanje, ali v celoti podpira Hornerja, odgovoril, da zaupa postopku.

Horner vodi ekipo od njene ustanovitve leta 2005. Pod njegovim vodstvom je Red Bull osvojil šest konstruktorskih in sedem vozniških naslovov, od tega tri zaporedoma s Verstappnom od leta 2021.

Red Bull v novo sezono vstopa po najbolj dominantni sezoni v zgodovini, v kateri je ekipa zmagala na 21 od 22 dirk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!