Kuščarji glavne zvezde uvodnega treninga, petek pripadel Ferrariju (VIDEO)

Avtomoto 15. Sep 202316:45 > 16:58 0 komentarjev

Ferrari je dobro formo z domače dirke v Monzi prenesel tudi v Singapur, kjer sta uvodna treninga pred nedeljsko dirko formule ena na vrhu zaključila moštvena kolega Charles Leclerc in Carlos Sainz. Dirkače so večkrat zmotili kuščarji, ki so se v območju zavojev številka 8 in 9 večkrat pojavili na stezi.

Čeprav je več različnih kuščarjev vsaj trikrat zmotilo potek dogajanja in so povzročili celo rumene zastave, je Monačan na prvem treningu uspel krog odpeljati najhitreje, s časom 1.33,350 je Carlos Sainza ugnal za le 78 tisočink sekunde.

Max Verstappen, ki si ta konec tedna prizadeva vpisati svojo prvo zmago v Singapurju, je v prvo zaostal za 0,126 sekunde in končal kot tretji, medtem ko je Lando Norris navdušil v nadgrajenem Mclarnu in končal na četrtem mestu, pred Mercedesovim dvojcem Lewis HamiltonGeorge Russell.,

Razlike pri vrhu so bile na uvodnem treningu izjemno majhne, prvih sedem dirkačev se je zvrstilo znotraj 0,375 sekunde.

Tudi v drugo najboljši Ferrari

Na drugem prostem treningu je znova zablestel Ferrari. Dobil ga je Carlos Sainz, le 18 tisočink za njim je končal njegov moštveni kolega Charles Leclerc. Tretje mesto je zasedel Britanec George Russell v Mercedesu. Vodilni v skupnem seštevku Max Verstappen ga je končal šele na osmem mestu.