Ključni akter drame ob koncu sezone F1 prekinil molk

Avtomoto 21. Dec 202118:50 > 19:50 2 komentarja
Nicolas Latifi, foto: Guliverimage.

Voznik Formule 1 Nicholas Latifi se je svojim pristašem posvetil z dolgim zapisom na družbenem omrežju Twitter. Naj spomnimo: Kanadčan je tik pred koncem sklepne dirke svetovnega prvenstva v F1 zakuhal dramo, ki je naslov prinesla Nizozemcu, Maxu Verstappnu.

Na VN Abu Dhabija se je Kanadčan pet krogov pred koncem zabil v zid, zato je na progo prišel varnostni avto.

To je dalo Maxu Verstappnu idealno iztočnico za prehitevanje Lewisa Hamiltona in posledično zmago ter naslov svetovnega prvaka. “Pozdravljeni vsi! Zadnjih nekaj dni sem se namerno izogibal družbenim omrežjem, saj sem želel, da se stvari po zadnji dirki sezone poležejo,” je za začetek zapisal Latifi.

Nadaljeval je, da je prejel na tisoče sporočil, tako javno, kot prek zasebnih nabiralnikov, večina naj bi bila po njegovem mnenju pozitivnih, precej pa tudi zlonamernih: “Naj to vse ignoriram, ali berem? Upam, da bo ta zapis sprožil dodatne razprave o spletnih grožnjah ter drastičnih posledicah, ki imajo lahko na ljudi. Uporaba družbenih omrežij kot poti za napad na nekoga s sovražnim govorom in grožnjami, je zame šokantna.”

Kanadčan je priznal, da je razmišljal o začasnem izbrisu Instagrama in Twitterja s svojega telefona.

“Nekateri ljudje trdijo, da se ne borim za pomembna mesta, toda to je vseeno. Če bi se boril za zmago, oder za zmagovalce, ali pa za predzadnje mesto, bom od sebe vedno dal vse, do kariraste črno-bele zastave. Če tega nekateri ne razumete, ali pa se z mano ne strinjate, tudi prav. Da pa vse skupaj stopnjuje do podpihovanje sovraštva in groženj z nasiljem meni, celo mojim družinskim članom, le dodatno priča o tem, da avtorji omenjenih zapisov niso ljubitelji športa,” je bil razočaran voznik Williamsa.

Nicholas je dejal, da nima slabe vesti: “Še dobro, da sem dovolj samozavesten in sem že dovolj dolgo na tem svetu, pa me takšne stvari ne preganjajo in ne dovolim, da bi me to spravilo do negativnega razmišljanja.”

 

Latifi meni, da vsi ljudje niso taki in lahko tovrstni komentarji na določene športnike vplivajo precej bolj, kar v skrajnih primerih lahko vodi do tragičnega zaključka.

“Ljudje imajo pač svoje mnenje, naj ga imajo. Toda potrebno je izpostaviti, da so določeni zapisi v zadnjem tednu presegli mejo zdravega okusa, šli v ekstrem. Skrbi me predvsem to, kako bi se recimo lahko na takšne komentarje odzvala kakšna nekoliko bolj labilna oseba,” pravi 26-letni dirkač ter dodaja, da si nihče na tem svetu ne zasluži takšnih žaljivk.

Njegova praznična želja je bila kratka in jasna: “Bodite prijazni drug do drugega!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje