Tim Gajser kljub padcu do drugega mesta

Avtomoto 7. Jul 202411:01 1 komentar
Tim Gajser
Foto: Profimedia

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku osvojil drugo mesto v elitnem razredu MXGP in povečal naskok v SP. V obeh vožnjah je bil drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings. Drugi Slovenec Jan Pancar je bil 11.

V Lomboku ta konec tedna poteka druga dirka SP v dobrem tednu na tem prizorišču.

Tim Gajser je v kvalifikacijah prav tako končal na drugem mestu za Jeffreyjem Herlingsom, je pa danes bolje začel in po startu povedel pred Nizozemcem in svetovnim prvakom Špancem Jorgejem Pradom.

Vodstvo je zadržal do 13. kroga, a se je Herlings približeval ter ga tudi prehitel. Takoj zatem je Gajser padel, vendar je imel takrat že dovolj velik naskok pred tekmeci, da je do cilja zadržal drugo mesto. V predzadnjem krogu je Prado izgubil tretje mesto, prehitel ga je Nizozemec Calvin Vlaandern.

Podobno je bilo v drugi vožnji, Gajser je povedel, a ga je tokrat Herlings prehitel že po nekaj zavojih. Slovenski dirkač ni mogel več blizu,  z izjemo dveh ali treh krogov sredi dirke, ko je precej zmanjšal zaostanek, a je nato spet popustil. Je pa vseeno brez težav zadržal drugo mesto. Tudi v tej vožnji je bil tretji Vlaandern, Prado pa šele peti.

Enak je bil tudi vrstni red na dirki, Gajser je za drugo mesto dobil 44 točk, Prado je bil na koncu četrti.

“Ta konec tedna sem se počutil precej bolje in to se je tudi poznalo pri vožnji. Trikrat sem bil najboljši na startu in za to gre velika zahvala ekipi. Vesel sem, da se v Evropo vračam z rdečo startno številko ter da sem dobro pripravljen in kažem dobre vožnje,” je za spletno stran svoje ekipe Honda dirko ocenil Gajser.

“Zdaj nas čaka Loket, ki sicer ni moja najljubša proga, me pa tam vedno spodbuja veliko slovenskih navijačev. Hvala pa tudi navijačem tu v Indoneziji, res so nas lepo sprejeli. Se že veselim obiska naslednje leto,” je še dodal slovenski as.

Drugi slovenski predstavnik v MXGP Jan Pancar je osvojil 11. mesto, potem ko je prvo vožnjo končal na 13., drugo pa na devetem mestu.

Gajser je še povečal naskok v SP. Zdaj ima 608 točk, Prado pa 574, današnji zmagovalec Herlings se je približal Špancu, kot tretji ima 557 točk. Pancar pa je 15. s 160.

Naslednja dirka bo 21. julija v češkem Loketu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje